marți, 22 februarie 2011

Google One Pass de trei ori mai ieftină decât Apple AppStore

Google, cel mai popular motor de căutare din lume, a lansat o platformă de plăţi online pentru ziare şi reviste, care le permite utilizatorilor să cumpere publicaţiile pentru a le citi pe telefoane, tablete sau PC-uri, la numai o zi de la lansarea unui sistem asemănător de către rivalii de la Apple, relatează cotidianul american The Wall Street Journal.

Platforma, numită Google One Pass, este de trei ori mai ieftină decât cea a Apple. Astfel, dacă Apple cere 30% din încasările pentru conţinutul vândut pe telefoanele iPhone şi pe tabletele iPad prin abonamente prin intermediul magazinului său online iTunes, Google cere numai 10%. Platforma a fost prezentată de Eric Schmidt (foto), CEO al Google, în cadrul unui eveniment la Berlin. Anunţul Google marchează intensificarea luptei dintre cele două companii pe o piaţă în creştere, aceea a dispozitivelor mobile, relatează The Wall Street Journal.

Apple este popular cu iPhone şi iPad, însă telefoanele care funcţionează cu sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, sunt cele mai vândute dispozitive. În ultimul trimestru al anului trecut dispozitivele cu Android au depăşit ca vânzări telefoanele Nokia, care funcţionează pe platforma Symbian.

Google speră să convingă publisherii să plătească gigantului internet Google 10 cenţi/abonament intermediat, comparativ cu cei 30 de cenţi ceruţi de Apple.

Spre deosebire de serviciul similar al Apple, serviciul One Pass al Google nu este dependent de platformă, adresându-se oricui dispune de o conexiune internet (fără ca acesta să aibă neapărat un telefon mobil sau tabletă cu sistem de operare Android).


0 comentarii: