sâmbătă, 19 februarie 2011

Yahoo.ro - YAHOO va avea versiune în limba română din aprilie!

http://media.businesslive.ro/wp-content/uploads/images3.jpg
După îndelungi aşteptări, compania americană Yahoo! va lansa în luna martie varianta în limba română a site-ului, a anunţat Mihai Fanache, managerul MediaCafe, companie care vinde publicitate pe site-urile Yahoo!.

Lansarea versiunii ]n limba română a tot fost amânată, însă, în noiembrie anul trecut oficiali ai Yahoo! prezenţi la o conferinţă în Bucureşti, spuneau că în 2011 va fi lansat acest serviciu.

Mihai Fanache spune că pagina yahoo.ro va conţine ştiri din diverse domenii. "Vom avea conţinut relevant din toate domeniile care contează. Avem deja acorduri cu produse din trustul Pro TV, Apropo şi Realitatea TV", explică managerul MediaCafe.

Site-ul yahoo.ro va arăta exact ca site-ul "mamă", yahoo.com, însă conţinutul va fi în limba română. În Olanda sau Turcia există deja o astfel de versiune.

De asemenea, şi serviciul de e-mail va fi tot în limba română. Compania Yahoo! nu va face angajări în următoarea jumătate de an, spre deosebire de Google, care atunci când a deschis primul birou în România, au anunţat că se fac recrutări.

80% din cei peste 8,2 milioane de internauti care folosesc Internet-ul in Romania, utilizeaza servicile Yahoo.

In acelasi timp, vanzarile de publicitate Yahoo! in Romania pe 2010 insumeaza 2,5 milioane de euro. Acestea par sa fie motivele lansarii versiunii romanesti a serviciului de mail, dar se prevad si altele in viitorul apropiat, precum Messenger.

Mihai Fanache, manager al MediaCafe, singura regie care vinde publicitate Yahoo in Romania, a anuntat ca principalele surse de stiri vor fi agentiile de presa romanesti, scrie gandul.ro

Yahoo.ro va fi similar cu cel din Olanda, Suedia, Norvegia si Turcia, iar activitatea de pe piata romaneasca va fi coordonata direct de la Barcelona, de catre departamentul pentru pietele emergente.

0 comentarii: