vineri, 25 februarie 2011

Vodafone România are cea mai bună reţea de date mobile

http://www.technosamrat.com/wp-content/uploads/2008/09/airtel-and-vodafone-data-plans-for-apple-iphone-3g-in-india.jpg
Vodafone România a obţinut cele mai bune rezultate dintre toţi operatorii locali de comunicaţii mobile pentru serviciile de date mobile, în urma primelor măsurători efectuate de auditorul independent P3 communications pentru cei mai importanţi indicatori de reţea, informează Mediafax Business.

Rezultatele masuratorilor (vezi aici) certifica performanta superioara a retelei Vodafone pe cinci indicatori: viteza transferului, pentru descarcarea, respectiv incarcarea de date, rata de succes la conectare, fiabilitatea serviciilor si stabilitatea serviciilor.

Directorul general al Vodafone România, Inaki Berroeta, explică performanţa operatorului prin investiţiile "continue" în reţea.

"Performanţele tehnice, alături de cea mai extinsă acoperire a reţelei de date mobile, pentru 90% din populaţia ţării, sunt atuuri importante pentru clienţii noştri, atât persoane fizice, cât şi companii", a spus Berroeta.

Campania de măsurători s-a derulat în perioada 6 iunie - 17 august 2010, în Bucuresti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Braşov, Ploieşti, Piteşti şi alte 43 de localităţi din ţară, precum şi pe drumurile de legătură, atât staţionar, cât şi în mişcare.

"În calitatea sa de auditor independent, P3 communications a fost liber să aleagă metodologia, instrumentele, echipamentele şi infrasctrutura, zonele măsurate, precum şi drumurile şi locaţiile", se arată într-un comunicat al auditorului. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Toate retelele (cu exceptia celor CDMA) au fost testate cu echipamente identice. Retelele CDMA ale Romtelecom si Zapp au fost masurate de un tert, conform specificatiilor de masurare si planificarii traseului P3.

Testele au fost efectuate alternand masuratorile in miscare si static, in punctele de interes din orasele incluse. In total, ponderea testelor efectuate in miscare si stationar a fost egala, pentru a putea modela diverse profiluri de utilizatori. In plus, au fost efectuate masuratori pe toate drumurile de legatura dintre orase.

Toate concluziile certificate sunt valide cu o rata de incredere statistica de 95%.

Vodafone Romania are o retea de date cu acoperire pentru 90% din populatia tarii si peste 12.000 de localitati din toata tara, permitand viteze de descarcare a datelor de pana la 21,6 Mbps.

Vodafone Romania, 9,8 milione de clienti la 31 decembrie 2010.

P3 communications este o companie de consultanta tehnica si servicii de testare a retelelor operatorilor mobili din intreaga lume. P3 communications are sediul central in Germania si face parte din P3 Group, care are birouri in Europa, America de Nord si Asia.

Pentru fiecare indicator masurat, P3 communications a emis cate un certificat care atesta ca:

•"Vodafone Romania ofera cea mai buna viteza de transfer la descarcarea de fisiere in zonele urbane si rurale dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania"

•"Vodafone Romania ofera cea mai buna viteza de transfer la incarcarea de fisiere in zonele urbane si rurale dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania"

•"Vodafone Romania ofera cele mai stabile servicii de date dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania" *

•"Vodafone Romania ofera cea mai buna conectivitate pentru serviciile de date dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania" **

•"Vodafone Romania ofera cele mai fiabile servcii de date dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania" ***

0 comentarii: