marți, 22 februarie 2011

Sony Ericsson Xperia Play - primul telefon cu PlayStation - VIDEO

Sony Ericsson a lansat, cu ocazia Congresului Mondial al Mobilelor de la Barcelona (14-17 februarie 2011), telefonul Xperia Play, primul mobil care rulează jocurile PlayStation, scrie BBC. El va fi disponibil publicului larg din martie. Telefonul are instalat sistemul de operare Android (de la Google), e dotat cu un mini-joystick şi poate rula jocuri ca FIFA 2011, Assassin's Creed, Sims sau Dungeon Defender.

Noul Xperia Play este rodul asocierii a două branduri uşor depăşite, care doresc să se reinventeze, conform BBC. Site-ul precizează că Sony Ericsson nu a mai modificat platforma de jocuri pe mobil din 2004, în timp ce vânzările PlayStation sunt în scădere. Astfel, dacă în 2009 vindeau 4,2 milioane de PSP-uri (platforme de jocuri), anul trecut au vândut doar 3,6 milioane.

Noul telefon vrea să fie un competitor pentru iPhone. Telefonul de la Apple a atras, în ultimul timp, din ce în ce mai mulţi pasionaţi de jocuri, datorită procesorului mai rapid şi a rezoluţiei mai mare a ecranului. "Cred că e o mişcare deşteaptă a celor de la Sony. Ea arată că iau în serios ameninţarea Apple pe piaţa jocurilor pentru mobil", crede Johnny Minkley de la televiziunea de jocuri Eurogamer TV.

0 comentarii: