vineri, 10 decembrie 2010

Nexus S cu Android 2.3 prezentat oficial de Google

Ok, gata cu speculaţiile, s-a adeverit, Nexus S, urmaşul lui Nexus One, va fi produs de Samsung şi nu de HTC (deşi mai mult ca sigur va exista şi un Nexus by HTC). La doi ani de la lansarea primului Android (noiembrie 2008), sistemul de operare a ajuns la versiunea 2.3 (Gingerbread) şi a fost prezentat oficial, odată cu noul smartphone, pe blogul Google.

În prezent, sistemul de operare dezvoltat de Google se regăseşte instalat pe mai mult de 100 de modele de smartphones diferite, ritmul de vânzare al acestora la nivel mondial atingând 200.000 de unităţi pe zi.

Iată povestea dezvoltării Nexus S:

Nexus S se laudă că va fi primul smartphones cu aşa numitul Contour Display de 4 inci, ”destinat să se aşeze la fel de confirtabil atât în palmă cât şi în dreptul feţei”, spune Google. Va fi echipat cu procesorul de 1GHz Hummingbird în arhitectură ARM, camere video atât pe faţa cât şi pe spatele aparatului, capacitate de stocare internă de 16GB şi capacitatea de a comunica inclusiv prin unde radio de tip NFC (Near Field Communication).

Aşa cum bănuiţi, tehnologia NFC este intergrată în n0ua versiune Android dar şi o tehnologie de telefonie prin internet (VoIP/SIP) mai avansată. Printre alte bunătăţi în reţeta Gingerbread se regăsesc îmbunătăţiri aduse interfeţei, o nouă tastatură virtuală şi funcţii de selecţie a textului şi tăiere copiere, lipire (cut, copy, paste) îmbunătăţit.


0 comentarii: