joi, 30 decembrie 2010

Blackberry Playbook

Cei de la RIM au postat pe canalul lor de pe YouTube un videoclip în care realizează o comparaţie între viitorul lor tablet PC PlayBook şi iPad-ul celor de la Apple în ceea ce priveşte viteza browser-ului şi încărcarea conţinutului online în general. Dintre cele două tablet PC-uri, PlayBook-ul este mai rapid, încărcând paginile web mult mai repede, şi oferă un conţinut online mai bogat datorită suportului pentru Flash(support pentru Adobe® Flash® Player 10.1, Adobe® Mobile AIR® si HTML-5).

Să fie PlayBook-ul celor de la RIM un rival periculos al iPad-ului celor de la Apple? E greu de răspuns deocamdată la această întrebare, ţinând cont de faptul că tablet PC-ul Blackberry nu a apărut încă pe piaţă, însă un test realizat recent de cei de la RIM ar înclina balanţa în favoarea lui. Compania a postat recent pe YouTube un filmuleţ în care cele două tablet PC-uri sunt comparate din punctul de vedere al vitezei browser-ului şi al conţinutului online. Atât PlayBook cât şi iPad au funcţionat cu aceeaşi conexiune şi au pornit în acelaşi timp, însă PlayBook-ul a reuşit să încarce mult mai rapid paginile web. Mai mult decât atât, PlayBook-ul poate afişa şi un conţinut web mult mai bogat, datorită suportului pentru Flash.

tableta suportă Flash 10.1 şi HTML 5, are un ecran de 7 inci, conexiune HDMI şi două camere foto HD, pentru convoribiri video, atat pe fata, cat si pe partea din spate, ambele putand filma in format HD. (3 MP camera din fata, 5 MP pentru cea de pe spate). Tableta are aproape un centimetru grosime, circa 400 g greutate

BlackBerry Playbook are o memorie de 1GB RAM şi un procesor dual-core de 1Ghz.


0 comentarii: