Continuam astazi cu prezentarea miturilor/ legendelor/ bullshiturilor despre telefoanele mobile. Adevarate sau nu ramane de vazut:
Mit / Legenda / Bullshit: NEAPARAT BATERIA TREBUIE FORMATATA! Toti cei care isi cumpara un telefon nou sunt tentati sa lase peste noapte bateria la incarcat. Apoi majoritatea, continua procesul cu vorbitul la telefon pana se descarca si iar incarca bateria toata noaptea sau depinde, de cand s-a descarcat pana a doua zi! Repeta acest ciclu de trei ori! De ce nu de 4 sau de 5 ori? Nici ei nu stiu! Ultimele serii de telefoane mobile au insa in componenta baterii de ultima generatie, Li Ion sau Li Ion Polymer, care prin formatare nu li se imbunatateste cu nimic durata de viata. PC World - revista americana, a testat din acest punct de vedere bateriile, demonstrand ca au o viaţă la fel de lungă şi dacă sunt încărcate în mod normal. Bateriile vechi, cele cu NiCd sau NiMH, beneficiau, deşi nu foarte mult, de pe urma formatării. De asemenea, ele trebuiau lăsate să se descarce complet înainte de a fi reîncărcate.
Mit / Legenda / Bullshit: TELEFOANELE MOBILE AFECTEAZA POTENTA SI FERTILITATEA! Nu avem nici o victima declarata sau vreun caz in acest sens. Se pare ca barbatii se tem insa sa tina in buzunarul de la pantaloni telefonul mobil de teama impotentei. Doctorii americani spun însă că şi dacă porţi câte un terminal în fiecare buzunar eşti la fel de potent ca un „armăsar“ arab.
Mit / Legenda / Bullshit: IN AVION NU SE FOLOSESC TELEFOANELE MOBILE PENTRU CA POT DUCE LA PRABUSIREA LUI! Parerile sunt impartite aici. S-a demonstrat insa in 2003 de catre Marea Britanie ca aparatele de zbor sunt afectate de folosirea telefoanelor mobile, e drept insa ca studiul a fost facut intr-un simulator de zbor! Studiile NASA, efectuate pe avioane reale, nu au reuşit să depisteze vreo interferenţă. Ati vazut insa ca in avion se poarta regula ca e mai bine sa fii precaut decat sa ai surprize!
Mit / Legenda / Bullshit: TELEFOANELE MOBILE ITI POT "PRAJI" CREIERUL! Ei bine, toatele telefoanele mobile genereaza caldura, normal pentru fizicieni, insa intensitatea acesteia este foarte mica, astfel ca epiderma urechii nu poate fi afectată. Mai mult, specialiştii spun că riscaţi mult mai mult stând cu capul gol în soare decât vorbind la telefonul mobil.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu