joi, 1 mai 2008

Servicii 3G de la Zapp? Mai la toamna!

Directorul general al companiei, Chris Bataillard a declarat ca Telemobil, operatorul reţelei Zapp, va lansa serviciile de telecomunicaţii de generaţia a treia (3G) în toamna acestui an.
„Până la lansarea comercială, reţeaua 3G va acoperi din punct de vedere tehnic 19 oraşe până la finele lunii iunie, pentru a respecta una dintre promisiunile făcute de Telemobil la câştigarea licenţei de profil, în 2006. În acest moment, compania are deja instalată cel puţin o staţie 3G în 11 dintre cele 19 oraşe“, a spus Bataillard.

Condiţiile în care a fost acordată licenţa 3G companiei Telemobil în 2006, de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI), nu prevăd şi lansarea comercială a serviciilor în iunie, ci numai funcţionarea acestora în cele 19 oraşe la data respectivă.

Alături de Capitală, celelalte 18 oraşe acoperite de reţeaua 3G a Telemobil vor fi Timişoara, Piteşi, Craiova, Arad, Oradea, Sibiu, Satu-Mare, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Târgu-Mureş, Buzău, Constanţa, Ploieşti, Brăila, Bacău şi Iaşi.
În final, peste 5,5 milioane de români vor fi în zona de acoperire a reţelei 3G Zapp“, a declarat Vicenţiu Dragomir, directorul tehnic al Zapp. „După ce 3G va fi lansat comercial, vor ajunge până la 7,2 Mbps, la descărcarea unui document, şi până la 384 kbps, la încărcarea unui fişier“, a adăugat acesta.
Telemobil avea 500.000 de clienţi în iulie 2007. De atunci, nu a mai făcut public numărul acestora.
Pe piaţa de telefonie mobilă din România mai activează patru operatori: Orange - 10 milioane de clienţi, Vodafone - 8,8 milioane, Cosmote - 3,6 milioane şi RCS&RDS (DigiMobil).

„România a intrat în Uniunea Europeană în 2007. Este firesc ca şi Telemobil să treacă la tarifarea în euro“, a declarat Chris Bataillard, astfel ca incepand cu 1 iunie factura Zapp va fi in euro!

0 comentarii: