marți, 27 mai 2008

ARUN SARIN demisioneaza de la Vodafone

ARUN SARIN seful celui mai mare operator de comunicatii mobile din lume, Vodafone, a anuntat ca nu mai ramane in aceasta functie.

Conform FINANCIAL TIMES din editia electronica, Arun Sarin, in varsta de 53 de ani, va mai fi in functie pana in luna iulie 2008, oarecum normal acest preaviz, tinand cont de functia pe care o are.

Anul trecut Sarin dezmintise speculatiile care spuneau ca va pleca in acest an de la Vodafone.

Daily Telegraph scrie ca Arun Sarin a adus profituri record pentru Vodafone in cei cinci ani cat a condus compania. El va fi inlocuit de VITTORIO COLAO, in varsta de 46 de ani, acum director general al diviziei europene.

Astfel, Arun Sarin paraseste compania intr-un moment in care profitul Vodafone, calculat inainte de taxe, EBIDTA, a atins valoarea de 13.2 miliarde de lire sterline, comparativ cu pierderile de 4.8 miliarde de lire inregistrate anul trecut. Profitul operational pe intregul an se ridica la 6.6 miliarde de lire sterline.

Datoria neta a companiei a crescut la 25 de miliarde de lire (de la 15 miliarde), in timp ce fluxul de bani lichizi a scazut de la 6.1 la 5.5 miliarde de lire sterline.

Vanzarile nete ale Vodafone au crescut pana la 35.5 miliarde de lire sterline, adica cu 14%.

Actiunile Vodafone au crescut cu 39% de cand Arun Sarin a devenit directorul general al companiei, din iulie 2003. Compania britanica a avut, la finalul anului 2007, peste 252 de milioane de clienti, din care 106 milioane in pietele noi din estul Europei, Orientul Mijlociu, Africa si Asia.

Analistii sunt de parere ca majorarea profiturilor si cresterea datoriei Vodafone au fost determinate de extinderea grupului pe noile piete, in special India si Turcia, ilustrata spre exemplu de achizitionarea anul trecut a operatorului indian Hutchinson Essar.

Profitul record al Vodafone sub conducerea lui Sarin este, cred expertii, o victorie a acestuia in fata criticilor, dupa ce, in urma cu doi ani, el a fost confruntat cu neincrederea investitorilor.

0 comentarii: