marți, 29 aprilie 2008

Cele mai populare mituri legate de telefoanele mobile! - partea 1

Odata cu aparitia telefoanelor mobile si dezvoltarea intr-un ritm accelerat a companiilor de telefonie mobila, au aparut o serie intreaga de mituri, legende sau povesti mai mult sau mai putin adevarate. Oamenii sunt indiferent de varsta fascinati si speriati deopotriva de telefoanele mobile pe care le poarta cu mandrie dupa ei.
Chiar şi acum, după două decade de telefonie mobilă, mulţi încă se tem să locuiască în vecinătatea antenelor GSM, deşi nu există dovezi palpabile că acestea ar afecta în vreun fel organismele vii.
Va propun sa comentam cateva, poate cele mai populare mituri despre telefoanele mobile:
Mit / legenda / bullshit: In benzinarii, folosirea telefonului mobil este interzisa, pentru ca provoaca explozie! Nu exista nici un caz semnalat in acest sens! Mai mult postul de televiziune Discovery a desfiintat aceasta teorie in doua din emisiunile cele mai populare „Myth Busters“ şi „Brainiacs“. Experimentul a constat in lasarea unor telefoane mobile intr-o incapere imbibata cu benzina. Le-au apelat si nu s-a intamplat nimic! Astfel, este greu de crezut că într-o benzinărie un terminal mobil ar putea provoca o explozie. De asemenea, câmpurile electromagnetice generate de bateria telefonului sau de antena acestuia sunt prea slabe pentru a aprinde chiar şi cel mai instabil combustibil.
Mit / legenda / bullshit: Telefoanele mobile induc cancerul dacă sunt folosite intensiv. Această teorie nu a fost niciodată demontată total. Însă cercetările de până acum indică faptul că ipoteza este falsă. Oricum, specialiştii recomandă o folosire moderată a terminalelor mobile, mai ales în cazul copiilor.
Maine partea a doua!

0 comentarii: