Orange Romania a anuntat lansarea unui serviciu pentru utilizarea responsabila a telefonului mobil si accesarea in conditii de siguranta a internetului prin intermediul cartelei SIM Orange. Astfel, parintii care achizitioneaza un abonament sau o cartela reincarcabila pentru copiii lor au acum posibilitatea sa filtreze accesul acestora la site-urile WAP si Internet cu continut pentru adulti. De asemenea, Orange pune la dispozitia parintilor si a celor care au in ingrijire copii un ghid complet de sfaturi practice si de informatii utile referitoare la serviciile de telefonie mobila.
Astfel, părinţii care achiziţionează un abonament sau o cartelă reîncărcabilă pentru copiii lor au acum posibilitatea să filtreze accesul acestora la site-urile WAP şi Internet cu conţinut pentru adulţi. Activarea şi dezactivarea filtrului se poate face gratuit, prin apel la Serviciul Clienţi sau vizită în magazinele proprii. De asemenea, Orange pune la dispoziţia părinţilor şi a celor care au în îngrijire copii un ghid complet de sfaturi practice şi de informaţii utile referitoare la serviciile de telefonie mobilă. Ghidul poate fi consultat la adresa http://www.orange.ro/about/ghid-practic-ro.html .
“Tehnologia oferă nenumărate beneficii şi oportunităţi, dar în acelaşi timp poate fi folosită în moduri indezirabile. Orange vine în întâmpinarea părinţilor care doresc să îşi protejeze copiii şi lansează un instrument inovator prin care aceştia pot filtra accesul la informaţiile sau materialele neadecvate minorilor, reuşind astfel să se alinieze celor mai exigente cerinţe europene de reglementare în domeniul siguranţei pe Internet ”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange România.
Unul dintre principalele scopuri ale programului de responsabilitate socială al Orange este acela de a contribui la dezvoltarea armonioasă a mediului în care îşi desfăşoară activitatea, iar în acest sens obiectivul companiei este de a educa şi informa clienţii. În anul 2008 Orange România a semnat un Cod de Conduită prin care şi-a luat angajamentul să ofere soluţii practice pentru utilizarea în condiţii sigure a conţinutului furnizat pe telefonul mobil. Codul de Conduită are caracter de autoreglementare, fiind puternic susţinut la nivel european de Asociaţia GSM şi de Comisia Europeană.
Conform datelor furnizate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, la sfârşitul anului 2008 în România existau 28,6 milioane de clienţi de telefonie mobilă şi 5,21 de milioane de conexiuni de acces la Internet, ţara noastră având una dintre cele mai dinamice rate de creştere din Europa în ceea ce priveşte accesul la Internet. Orange a fost primul operator de telefonie mobilă care s-a alăturat proiectului Sigur.info coordonat de organizaţia Salvaţi Copiii, proiect care urmăreşte desfăşurarea unor activităţi de conştientizare şi educare a utilizatorilor de Internet, crearea unui HelpLine şi a unui HotLine de unde se pot obţine informaţii şi se pot raporta cazuri de abuzuri online.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu