duminică, 26 aprilie 2009

Operatorii de telefonie, "loviţi" de cutremur

Ministru al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, i-a cerut astăzi preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii să dispună un control pentru a fi identificate cauzele ce au condus la disfuncţiunile din reţelele de telefonie, după cutremurul de ieri. Dan Nica s-a întâlnit astăzi dimineaţă cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Cătălin Marinescu, informează MAI printr-un comunicat.

Ministrul i-a cerut preşedintelui ANCOM să dispună un control pentru a fi identificate cauzele care au condus la disfuncţiunile din reţelele de telefonie după cutremurul înregistrat aseară, 25 aprilie a.c., în condiţiile în care acesta nu a avut o intensitate deosebită.

Controlul dispus la operatorii de telefonie va începe luni dimineaţă, precizează comunicatul.

Custremurul produs aseară în România a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter. Seismul nu a produs victime, ci doar a creat panică în rândul populaţiei, care a fost la un pas să blocheze serviciul 112. Seismul a început în zona epicentrală la ora 20.18 şi s-a terminat la ora 20.23. La Bucureşti s-a simţit cu magnitudinea de 4 grade pe scara Mercalli.

Prezent aseară în emisiunea lui Robert Turcescu, directorul Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, nu s-a ferit să taxeze companiile de telefonie, care nu sunt în stare să asigure semnal după un cutremur mic.

"Nu se poate spune că a fost vorba de disfuncţiuni. De asemenea, chestiunea a fost rezolvată în cel mai scurt timp, în funcţie de zonă. Au fost cartiere în care s-a putut vorbi după 10 minute, altele în care reţeaua a funcţionat după 30 de minute, în funcţie de numărul de oameni care au iniţiat apeluri în acea zonă", a declarat pentru NewsIn directorul de comunicare al Vodafone România, Lidia Solomon.

De asemenea, Romtelecom susţine că reţeaua sa a rămas funcţională după cutremur. "Au existat câteva centrale, în special în Bucureşti, în care s-a înregistrat congestie în primele câteva zeci de minute după eveniment, ca urmare a numărului foarte mare de apeluri emise. Drept urmare, în acel interval de timp, o parte a apelurilor rutate prin aceste centrale nu s-au putut finaliza", se precizează într-un comunicat Romtelecom.

0 comentarii: