joi, 20 noiembrie 2008

30.000 USD telefonul lui Dan Diaconescu

Spaţiere de la stânga la dreaptaTelefoanele Vertu se vand numai afaceristilor care au un cont de minim 5 milioane de dolari.
Cautand un pic pe site-ul Vertu si tinand cont de pretul pe care il socotesc drept bun barfitorii, Diaconescu ar avea un Vertu Diamond de 30.000 de dolari, cu toate accesoriile, inclusiv carcasa din platina si diamante de peste 5-6.000 de euro. Vertu Diamond este un telefon exclusivist, intocmai ca acela folosit de Adrian Mutu, la un moment dat, pentru a „recruta“ tinere prin cluburile de fite de prin tara sau de Paris Hilton, cand vrea sa distraga atentia paparazzilor de la lenjeria ei intima inexistenta. La noi in tara nici macar nu se gasesc astfel de telefoane, cel mai apropiat loc de unde Dan Diaconescu ar fi putut achizitiona un astfel de aparat fiind Ungaria. Desi pare greu de crezut ca Diaconescu s-ar fi deplasat la unguri pentru a-si cumpara mobil, mai ales ca seara de seara presteaza la TV.
Cei cat de cat avizati sustin ca ar fi primit telefonul de la vreun invitat, la un moment dat. Nu stim daca asa este sau nu. Ceea ce stim, insa, este faptul ca pentru a intra in posesia unui Nokia Vertu, mai ales Vertu Diamond, trebuie sa faci parte din clubul exclusivist al oamenilor de afaceri care au macar „cateva“ milioane de dolari in banca. Daca e asa, atunci ori Diaconescu este un mic magnat in devenire, ocolit de topurile revistelor financiare, ori cineva a fost atat de generos incat i-a facut un cadou care nu poate fi uitat.

miercuri, 19 noiembrie 2008

Better Gmail 2 de la Google pentru Firefox

Better Gmail 2 este o extensie pentru Firefox care îţi permite să-ţi configurezi contul de Gmail atât din punct de vedere vizual, cât şi funcţional. Tot ce ai de făcut este să instalezi extensia şi să te joci cu opţiunile pe care le ai la dispoziţie.

La origine, Better Gmail 2 este o colecţie de mai multe script-uri de Greasemonkey. Pe tine însă, ca utilizator, nu te interesează acest lucru. Nu trebuie decât să instalezi extensia de aici şi să restartezi Firefox.

Accesul la opţiunile puse la dispoziţie de Better Gmail 2 se face urmând calea clasică pentru extensiile de Firfox: Tools, Add-ons şi dublu click pe extensia cu pricina. Pentru a vedea modificările făcute trebuie să dai refresh paginii sau tab-ului în care ai contul de Gmail deschis.

Better Gmail 2click pentru o versiune mai mareBetter Gmail 2 - optiuni

Efect de mouseover şi iconiţe pentru ataşamente: Dacă bifezi opţiunea Add Row Highlights din tab-ul Messages, vei activa un aşa-numit efect de mouseover. Adică mesajul peste care treci cursorul mouse-ului va avea altă culoare de fundal, pentru evidenţiere.

Better Gmail 2click pentru o versiune mai mareMouseover highlight

Sub aceasta, există altă opţiune interesantă. Dacă bifezi Attachment Icons, mesajele din Gmail vor fi însoţite de anumite iconiţe, în funcţie de tipul fişierelor ataşate. Aceste iconiţe apar chiar în lista de mesaje, ceea ce se dovedeşte foarte util pentru că îţi dai seama imediat ce fel de fişier e ataşat, după simbolul afişat.

Better Gmail 2Iconite pentru atasamente

Foldere în loc de label-uri şi conexiuni securizate

Better Gmail 2Label-uri ierarhizaSortarea mesajelor în Gmail constă în atribuirea aşa-numitor label-uri. Problema e că label-urile nu oferă posibilitatea organizării ierarhice, adică a creării unor sublabel-uri. Better Gmail 2 remediază această problemă dacă bifezi opţiunea Folders4Gmail din tab-ul Sidebar.

Exemplu. Am label-ul Test. Dacă vreau să creez un label (numit sublabel 1) care să aparţină de Test mă duc la Settings - Labels, iar la Create a new label scriu Test /sublabel 1 şi dau Create. Va fi creat automat label-ul sublabel 1 care va aparţine de Test .

Dacă eşti fanul iluziei numită securitate poţi bifa opţiunea Force Encrypted Connection din tab-ul General. În acest fel, Gmail va folosi mereu conexiunile securizate (https), în locul celor standard.

Curăţenie în sidebar: În tab-ul sidebar ai la dispoziţie mai multe opţiuni care te ajută scapi de elementele care îţi aglomerează coloana din dreapta. Dacă nu foloseşti Google Talk în Gmail în poţi ascunde bifând Hide Chat. Mai poţi ascunde căsuţa cu invitaţii şi numărul de spam-uri primite.

Teme: În tab-ul Skins poţi alege una dintre cele 4 teme disponibile sau poţi lăsa interfaţa standard. Cele 4 teme sunt: Air Skin, Gmail Blue, Grays and Blues şi Gmail Redesign. Fiecare are propria schemă de culori şi propriile elemente grafice. Alegerea uneia se face exclusiv pe criterii subiective, o alegi pe cea care-ţi place.

Better Gmail 2click pentru o versiune mai mareAir Skin

Better Gmail 2click pentru o versiune mai mareGmail Blue

Better Gmail 2click pentru o versiune mai mareGmail Redesign

Better Gmail 2click pentru o versiune mai mareGrays and Blues

Alte servicii Google incluse: Dacă bifezi opţiunea Show Collapsibile Calendar and Reader, cele două servicii Google vor fi şi ele incluse alături de (mai precis sub) Gmail. Vei avea trei module, ce pot fi restranse sau expandate după bunul plac, pentru cele trei servicii Google: Gmail, Calendar şi Reader. Cei care folosesc toate cele servicii, sau măcar două dintre ele, vor găsi foarte utilă această opţiune.

Better Gmail 2click pentru o versiune mai mareGmail + Calendar + Reader

Better Gmail 2 mai are şi alte opţiuni în afară cele enumerate de mine, însă acestea sunt cele mai importante. Pentru un user care foloseşte Gmail în mod curent şi este, în acelaşi timp, utilizator de Firefox, Better Gmail 2 este o extensie esenţială.

(articol conform go4it.ro)

duminică, 16 noiembrie 2008

ANC va lansa un site cu ofertele de telefonie mobilă din Romania

De anul viitor, utilizatorii serviciilor de comunicaţii electronice ar trebui să beneficieze de un site cu toate ofertele furnizorilor de pe piaţă. De asemenea, personalul de vânzări al furnizorilor va trebui să ofere clienţilor informaţii detaliate despre oferte. Conform unui proiect al Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii, aplicaţia va conţine date referitoare la ofertele de telefonie mobilă, telefonie fixă şi acces la internet în bandă largă şi va returna un clasament al celor mai avantajoase planuri tarifare din punctul de vedere al preţului, care corespund opţiunilor de consum introduse de utilizator (trafic lunar, număr de SMS-uri etc.). Datele privind ofertele furnizorilor vor fi introduse de către aceştia în sistem, vor fi verificate şi validate de ANC şi vor fi actualizate permanent. "Din cauza complexităţii pachetelor şi schemelor de tarife, mulţi utilizatori din România nu pot aprecia corect cât plătesc pentru serviciile de telefonie", a declarat preşedintele ANC, Liviu Nistoran. Lansarea site-ului face parte dintr-un proiectul de decizie al ANC privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali de către furnizorii de servicii de comunicaţii. Arbitrul pietei telecom intentioneaza sa cumpere un soft care sa calculeze, dupa criterii introduse de consumatori, care sunt la un moment dat cele mai avantajoase oferte de telefonie mobila, fixa si internet de pe piata locala, scopul acestui demers fiind, potrivit ANC, acela de a "incuraja consumatorii sa adopte un comportament rational, potrivit nevoilor lor" din punctul de vedere al alegerii unui anume furnizor sau a unei anumite oferte de servicii.
Aplicatia interactiva comandata de ANC, care va fi disponibila prin internet, va face un top al celor mai avantajoase oferte din punctul de vedere al preturilor, informatiile din sistem despre oferte urmand a fi introduse de operatori.

Lansarea softului care sa calculeze cele mai ieftine oferte de pe piata face parte dintr-un pachet mai larg de propuneri ale ANC, care au drept scop o informare mai buna a consumatorilor de servicii de comunicatii, in ideea de a creste concurenta de pe piata. ANC afirma ca in alte 10 state din UE exista ghiduri online privind ofertele de comunicatii. "Dorim sa ne asiguram ca utilizatorii finali iau decizii informate in momentul achizitionarii serviciilor de comunicatii. Intr-o piata concurentiala, un utilizator informat este mai puternic in relatia sa cu furnizorul", a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Astfel, conform proiectului supus dezbaterii publice de ANC furnizorii de telefonie vor fi obligati sa informeze utilizatorii, inainte de semnarea contractului sau cumpararea unei cartele, cu privire la suma minima pe care o vor plati pentru toata durata contractului, tarife si conditiile de aplicare, precum si durata minima a abonamentului.

Proiectul include o lista lunga de obligatii pentru operatori care include: instiintarea utilizatorilor cu privire la suma minima pe care o vor plati pentru toata durata contractului, formata din pretul abonamentului sau al cartelei, la care se adauga eventualele tarife de conectare sau instalare; anuntarea abonatilor cu 15 zile inainte de momentul in care acestia pot rezilia contractul, prin factura si printr-un mesaj SMS, in care sa specifice cand si in ce conditii au dreptul de a renunta la contract si daca acesta se prelungeste automat si pentru ce perioada; crearea unei proceduri de solutionare a reclamatiilor; stabilirea unui set minim de informatii care sa fie incluse de facturile detaliate.

Arbitrul telecom a mai lansat in ultimii ani spre dezbatere publica un proiect asemanator, insa acesta nu a fost adoptat, pe fondul opozitiei puternice manifestate de companiile telecom.

A fost lansat noul Business Smartphone Nokia E63

Noul Business Smartphone Nokia E63 a fost lansat azi oficial. Acesta este construit pe baza precedesorului sau E71 si vine in acelasi format de fabricatie cu tastatura full QWERTY, sunet exceptional si pret accesibil.

nokia-e63-business-smartphone.jpg

Nokia E63 ofera display de 2.36 inch cu rezolutia 320x240 QVGA, camera de 2mpx cu digital zoom si flashLED. Conexiunile integrate pe acest model sunt: WiFi 802.11b/g, Bluetooth 2.0 si Date WCDMA 3G quadbad in retele de 850/900/1900/2100.

Memoria interna este de 110Mb, suficienta pentru cateva fisiere word/excel sau mesagerie; Aceasta se poate extinde cu carduri microSD de pana la 8Gb.

Pentru momentele de relax, telefonul poate fi folosit si ca mp3 player iar auditia se poate realiza si pe casti clasice intrucat producatorul a prevazut si un conector de 3.5mm.

Nokia va incepe sa livreze primele loturi de telefoane NOKIA E63 inca de saptamana viitoare la pretul de 199 Euro.