sâmbătă, 30 aprilie 2011

The T-Mobile Royal Wedding Video


Spotul a fost filmat în incinta bisericii St. Bartholomew din Londra şi a fost produs de compania Saatchi and Saatchi pentru grupul tMobile în urmă cu câteva săptămâni. Pe YouTube, filmuleţul a înregistrat milioane de accesări, publicul urmărind sosiile personajelor din familia regală britanică, inclusiv Regina şi Arhiepiscopul de Canterbury, dansând şi cântând la ceremonie. Chiar şi mezinul apare în acest filmuleţ, dar Harry nu a fost deranjat de acest aspect, dovedind că umorul lui este unul sănătos, care ţine la glume chiar dacă sunt făcute pe seama lui şi a familiei lui.

Mesajul pe care prinţul Harry l-a scris lângă clip a fost: "La ce vă puteţi aştepta de la nuntă" şi nu mai are nevoie de nici o explicaţie. De altfel, fratele prinţului William este cunoscut pentru comportamentul lui dezinvolt şi ludic, neobişnuit cu eticheta casei regale.

iPhone de aur pentru William şi Kate - Royal Wedding iPhone

http://www.luxurylaunches.com/entry_image/0411/28/royal-wedding-iPhone.jpg
Pentru a celebra nunta regală, firma de produse de lux Goldgenie a realizat o colecţie specială de telefoane Apple, „Royal Wedding iPhone”.

Telefonul special este placat cu platină și împodobit cu diamante și safire. Mai mult, potrivit www.evz.ro, pe spate, sub logo sunt trecuți cei doi viitori soți, William și Catherine.

Unul dintre safire este similar celui pe care l-a avut prințesa Diana la inelul pe care l-a purtat în ziua nunții cu prințul Charles. Goldgenie 32GB Royal iPhone e disponibil în trei versiuni: Platinium, Gold și Rose Gold.

Designerii au scos pe piață doar 50 de astfel de telefoane, iar prețul unui ajunge la aproximativ 25.000 de euro, iar valoarea întregii colecții depășește 1,2 milioane de euro.
goldgenie royal wedding iphone collection

Cine a pierdut din schimbarea algoritmului de cautare Google?

http://e-business.inotec.ro/wp-content/uploads/2011/03/google-panda-update.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8gy1XxYcUqBB2YU9ATIy8tlSh89EgZLI4TTfWge2b36ZXvZMwdt9U4Fa9cCGZxZY3ZlUJg5xPGf0fAaybOpfOiURalClwgHI5jpt4jCI4HeVsYNuU1pEcv0osWL4ZimJPKjCPHpyFSlw/s320/google_panda_algorithm_index.png

Google a anunțat la finalul lunii februarie că va face modificări privind algoritmul său de căutare și a declarat război agregatoarelor de conținut editorial, care nu au conținut propriu. Primele schimbări au început deja să apară.

Prima victimă importantă a noului algoritm a fost grupul Demand Media, una dintre cele mai cunoscute "ferme de conținut" din America.

Conform unor informații apărute pe site-ul publicațiie Forbes, în urma unui studiu realizat de Experian Hitwise, s-a descoperit că traficul site-urilor Demand Media prezintă mai puțini utilizatori veniți din Google, după ce a motorul de căutare a implementat noul update pentru algoritm, numit "Panda".

Hitwise a urmărit site-urile accesate de utilizatori imediat după Google.com. Astfel, în primele două săptămâni din ianuarie, 0,57% dintre utilizatorii care părăseau google.com intrau pe un site deținut de Demand Media, același nivel înregistrat și la finalul lui februarie, când au avut loc modificările.

La mijlocul lunii aprilie, scriu cei de la Forbes, situația a început să se schimbe după ce Panda a început să lucreze la parametrii întregi. La 16 aprilie, doar 0,34% dintre utilizatorii care părăseau google.com intrau pe un site Demand Media, ceea ce înseamnă o scădere de 40% față de începutul anului.

Unele site-uri precum answerbag.com au înregistrat pierderi din Google chiar de 80%. eHow.com, cel mai cunoscut site al Demand Media, a cunoscut o scădere de 29%.

Alte ferme de conținut au înregistrat de asemenea scăderi ale utilizatorilor veniţi din Google: Mahalo, scădere de 78%, Associate Content 61% și Examiner.com cu 51%.

Într-o postare pe blogul oficial, Amit Singhal si Matt Cutts, ingineri de software de la Google, scriau că noul algoritm este realizat pentru a reduce rankingul pentru site-urile de slabă calitate, site-uri care nu aduc valoare adăugată pentru cititori și care au conținut copiat de la alte site-uri.

"În același timp, vom îmbunătăți rankingul pentru site-urile de bună calitate, care au conținut util și relevant pentru cititori, precum informațiile apărute în urma investigațiilor sau analizele gândite", arătau aceștia.

"Credem că noua modificare a algoritmului este un pas mare în direcția bună, în scopul de a-i ajuta pe oameni să găsească o mai bună calitate în căutările lor de pe Google", se arată pe blogul oficial al motorului de căutare.

duminică, 24 aprilie 2011

vineri, 22 aprilie 2011

iPhone şi iPad înregistrează toate mişcările utilizatorilor, fără ştirea lor

Doi experţi în securitate au făcut publică informaţia conform căreia iPhone şi iPad înregistrează fiecare mişcare pe care o face utilizatorul, fără ca acesta să fie prevenit la achiziţionarea gadgeturilor.

Pete Warden şi Alasdair Allan au descoperit că cele două gadgeturi înregistrează locurile unde au fost proprietarii lor, depozitând informaţiile într-un fişier secret care este copiat pe calculator, în momentul în care cele două aparate sunt cuplate pentru schimbul de informaţii, conform Evenimentul Zilei.


iPad şi iPhone înregistrează fiecare mişcare a utilizatorilor fără ştirea acestora.

duminică, 17 aprilie 2011

iPone 5 - toate zvonurile despre iPhone 5

Internetul s-a umplut cu zvonuri care privesc atat dotarile tehnice cat si data de lansare a smartphone-ului Apple.

Iata cateva din caracteristicile posibile ale iPhone 5, potrivit Huffington Post:

Data de lansare - Anul trecut, iPhone 4 a fost lansat in cadrul Worldwide Developers Conference din vara, insa oficialii Apple au anuntat ca editia de anul acesta a conferintei se va invarti in jurul lansarilor de software.

Potrivit Fast Company, iPhone 5 va fi lansat cel mai probabil in toamna.

Tehnologie NFC - Potrivit unor surse din interiorul companiei, Apple se gandeste sa foloseasca un chip NFC (near field communications) dezvoltat deja de Qualcomm, in construirea celebrului smartphone.

Cu toate acestea, publicatia The Independent are indoieli in ceea ce priveste integrarea tehnologiei de plata la distanta in iPhone 5.

Poate ca Apple o pastreaza pentru cea de-a sasea generatie, se arata intr-un articol al cotidianului britanic.

O noua antena - Dupa intregul scandal provocat de problemele la antena ale iPhone 4, Apple a venit cu o noua metoda de receptionare a semnalului, spun cei de la MSNBC.

Cel mai probabil, antena va fi montata in spatele logo-ului Apple.

O noua forma cu un ecran mai mare

Apple ar putea plusa la capitolul "marimea display-ului", acum cand toti concurentii lanseaza telefoane cu ecrane de 4 inch.

Totusi, autorul blogului 9to5Mac, ale carui predictii s-au adeverit in trecut, are dubii ca iPhone 5 va avea un ecran mai mare decat cel al modelului de acum.

Insa cu un lucru este de acord: partea din spate a telefonului trebuie inlocuita. Sticla care acoperea spatele iPhone 4 s-a zgariat sau crapat prea repede.

O versiune mini - Wall Street Journal scria in urma cu cateva luni ca noul iPhone nu numai ca va fi mai mic decat iPhone 4, dar va fi si de doua ori mai ieftin.

Cei de la New York Times spun ca pretul ar putea scadea, dar nu si forma.

Procesor mai rapid - iPhone 5 va fi dotat cu un procesor A5 dual core, folosit si la iPad 2, cred cei de la Business Insider.

Potrivit acestora, Apple a dat cateva indicii in acest sens in cea mai recenta versiune a sistemului de operare, iOS 4.3.

Poze in 3 dimensiuni - Smartphone-ul ce urmeaza sa fie lansat de Apple ar putea fi dotat cu mai multe camere foto, pentru a putea face poze in 3-D.

Efectul va fi dat de pozitionarea a doua camere pe spatele gadget-ului, in unghiuri diferite, potrivit Huffington Post.

Aplicatie iPad care iti permite sa simti gustul si mirosul!

O prezentatoare TV din SUA a fost victima unei farse de 1 Aprilie, ea fiind convinsa ca o noua aplicatie iPad ii permite sa simta gustul si mirosul unui fel de mancare aflat pe ecran. Asa ca a mirosit si lins iPad-ul in direct.

Shally Zomorodi, angajata a matinalului postului Fox 5 News San Diego, a fost pacalita chiar de colegul ei de platou, care i-a spus ca noua aplicatie iPad pune la treaba nasul si gura, relateaza Daily Mail.

Initial, femeia n-a crezut nimic din ce i se spunea, insa ulterior curiozitatea a invins, testand falsa aplicatie in direct.

In cele din urma, dandu-si seama ca a fost victima unei farse, a parasit platoul stanjenita, cu capul in maini. Reactia ei a fost insa mai buna decat se asteptau cei prezenti in platou.

Telefoanele mobile - mai periculoase decat fumatul?

http://technabob.com/blog/wp-content/uploads/2009/11/cigarette_box_mobile_phone-150x150.jpg
Telefoane mobile ar putea cauza moartea mult mai multor oameni decat fumatul, arata un studiu realizat recent de un specialist in neurochirurgie, citat de cotidianul britanic The Independent. El afirma ca oamenii ar trebui sa evite utilizarea lor pe cat posibil, iar guvernele si companiile din industria de telefonie mobila trebuie sa ia masuri imediate pentru a reduce riscul de expunere la radiatii.

Studiul, realizat de Vini Khurana, doctor in neurochirurgie, se bazeaza pe probe – prezentate in exclusivitate pe site-ul IoSPress in octombrie – care indica faptul ca utilizarea telefoanelor mobile pentru mai mult de 10 ani poate duce la dublarea riscului de aparitie a cancerului cerebral. Khurana sustine ca, in general, cancerul se dezvolta in aproximativ 10 ani, ceea ce invalideaza declaratiile oficiale bazate pe studii realizate anterior, care includeau foarte putini oameni care sa fi folosit telefonul mobil pentru o perioada atat de lunga.

Profesorul Khurana – un neurochirurg consacrat, care a primit 14 premii in ultimii 16 ani si a publicat peste treizeci de lucrari stiintifice – a analizat peste 100 de studii legate de efectele telefonului mobil. El admite importanta acestor dispozitive in cazuri de urgenta, dar avertizeaza ca “exista o importanta serie de dovezi pentru stabilirea unei legaturi intre folosirea telefonului mobil si anumite tumori cerebrale”. El mai afirma ca ipoteza sa va fi “definiv demonstrata” in urmatoarea decada.

Avand in vedere ca tumorile cerebrale maligne reprezinta un “diagnostic al sfarsitului vietii”, el adauga, citat de The Independent: “Ne confruntam cu o situatie neprevazuta si extrem de periculoasa”. Autorul studiului si-a exprimat ingrijorarea fata de evolutia problemei si lanseaza un apel catre guverne si industria telefoniei mobile pentru a se lua masuri imediate; altfel, in urmatorii 10 ani frecventa tumorilor cerebrale maligne va creste la nivel global si va fi prea tarziu pentru interventia medicala.

Handsfree Cigarette Box Handset for Mobile Phones



“Este evident ca acest pericol are un efect mult mai mare asupra sanatatii publice decat azbestul sau fumatul”, spune profesorul Khurana, care a declarat pentru IoS ca afirmatiile sale se bazeaza pe faptul ca in acest moment, in lume, exista 3 miliarde de oameni care folosesc un telefon mobil, de trei ori mai multi decat cei care fumeaza.

La sfarsitul saptamanii trecute, Asociatia Operatorilor de Telefonie Mobila a calificat studiul lui Khurana drept “o discutie selectiva individuala a literaturii stiintifice “ care “nu reprezinta o analiza echilibrata” si “are concluzii opuse celor ale World Health Organisation (WHO) si a mai mult de 30 de alte analize stiintifice independente”.

La inceputul acestui an, guvernul francez a lansat un avertisment privind utilizarea telefonului mobil, mai ales in cazul copiilor. Germania isi sfatuieste, si ea, cetatenii sa minmalizeze folosirea acestor dispozitive, iar Agentia Europeana pentru Mediu a cerut ca riscurile de expunere la radiatie sa fie reduse, mai scrie The Independent.


sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-2698982-studiu-telefoanele-mobile-mai-periculoase-decat-fumatul.htm

Telefonul Mobil poate provoca Cancer?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsuyBgWV4-hgnJElTgPWJNzqjoiXT92aw-rW7uQog9OOBvLiClYcZnkDnCY_VtMgM_KwnrIjpqbqWNJ5j3ILCHJ9QYI6vI0tU6_bFlEd94IwZhPUJSY4Y4VtngI3-xnovhFrD8bW-5lPo/s200/cellbriantumor-468x500.jpgTelefonul mobil provoaca discutii in legatura cu posibilele efecte foarte grave asupra sanatatii noastre. Unii afirma ca el provoaca o forma de cancer cerebral.

Doctorul Siddharta Mukherjee, de la un centru medical care apartine Universitatii Columbia, a analizat numeroase studii facute in acest sens. Intr-un interviu acordat MSNBC, el a spus ca legatura intre cancerul cerebral si telefonul mobil este una foarte slaba.

Totusi, doctorul si-a luat unele rezerve si a spus ca doua studii majore in domeniu nu au fost inca definitivate. Unul apartine unui institut american de toxicologie si testeaza animalele expuse pentru o perioada lunga de timp radiatiilor. Celalalt este efectuat in Europa asupra unor utilizatori de telefonie mobila.

El a constatat faptul ca atunci cand vorbim la telefon, nivelul de glucoza din sange creste. In comparatie cu acest aspect, atunci cand un om citeste un ziar, nivelul de glucoza din sange creste in mod similar. Din aceasta perspectiva, riscul de cancer provocat de telefonul mobil este foarte mic.

Siddharta Mukherjee este autorul unei carti foarte apreciate, "The Emperor of Maladies", in care analizeaza si aceasta presupusa legatura intre telefonul mobil si cancer. Specialistii spun ca telefoanele mobile emit radiatie neionizanta, ca si cuptoarele cu microunde sau becurile electrice. Spre deosebire de aceasta, radiatia ionizanta este emisa de razele cosmice sau de razele X, cele folosite la radiografii.

Nu exista dovezi stiintifice ca radiatia neionizanta ne-ar putea face rau in vreun fel. Practic, suntem bombardati zilnic cu radiatie, insa nu ne imbolnavim grav din cauza ei. Oamenii de stiinta inca nu au dat un un raspuns clar in legatura cu aceasta problema. Deocamdata, studiile care sa demonstreze o legatura directa intre radiatia emisa de telefonul mobil si cancer sunt insuficiente si neconcludente.

duminică, 10 aprilie 2011

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Spovedania de pe iPhone - iConfess, aprobata de Biserica Catolica

http://rebeccacraft.files.wordpress.com/2011/02/51146321_51146320.jpg?w=225&h=300

Descrisă drept "ajutorul perfect pentru fiecare penitent", aplicaţia le oferă păcătoşilor sfaturi şi instrucţiuni pentru o spovedanie ca la carte.

Aceasta le permite utilizatorilor să se spovedească, să ţină un istoric al păcatelor pe care le-au comis şi să îşi examineze conştiinţa într-un fel personalizat, în funcţie de factori precum vârsta, sexul şi starea civilă. Aplicaţia nu a fost făcută pentru a înlocui complet spovedania tradiţională, ci îi încurajează pe utilizatori să îşi examineze mai întâi conştiinţa şi apoi să se ducă la preot pentru iertarea păcatelor. Ea este structurată pe poruncile din Biblie şi pe tipuri de încălcări ale lor - dacă ai păcătuit la o anumită categorie, trebuie să bifezi. Oficiali ai bisericii catolice din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii au aprobat acest tip nou de spovedanie, scrie bbc.co.uk, ceea ce este o premieră. "Dorinţa noastră este să îi încurajăm pe catolici să îşi practice credinţa şi cu ajutorul tehnologiei digitale", a declarat pentru Reuters Patrick Leinen, de la Little iApps. Aplicaţia, vândută pe iTunes, costă 1,99 dolari.

Lansarea vine la scurtă vreme după ce Papa Benedict al XVI-lea le-a spus creştinilor să îmbrăţişeze comunicarea digitală şi să-şi facă simţită prezenţa online. Luna trecută, el afirmat că nu este un păcat să utilizezi reţelele sociale şi i-a îndemnat pe tineri să împărtăşească informaţii online. I-a avertizat însă să nu se rezume doar la asta. "Comunicarea virtuală nu poate şi nu trebuie să ia locul contactului direct între oameni la fiecare nivel al vieţii noastre", a declarat Suveranul Pontif.

Dezvoltatorii spovedaniei virtuale spun că s-au inspirat din cuvintele Papei atunci când au creat aplicaţia, la care au colaborat câţiva preoţi. "Scopul nostrum a fost să oferim o aplicaţie digitală care este cu adevărat în serviciul lumii", au declarat reprezentanţii companiei. Un purtător de cuvânt al Bisericii Catolice din Anglia a spus BBC că aceasta este "o unealtă utilă care îi ajută pe oameni să se pregătească pentru spovedanie. Biserica crede în îmbrăţişarea noii tehnologii şi să speră că această aplicaţie creativă îi va ajuta pe oameni să se confeseze".

Nu este penru prima dată când Biserica Catolică spune "da" tehnologiei. În 2007, Vaticanul şi-a lansat propriul canal pe YouTube, iar doi ani mai târziu a creat o aplicaţie Facebook, cu ajutprul căruia utilizatorii pot trimite vederi virtuale înfăţişândul pe Papa Benedict al XVI-lea.

iPhone probleme la trecerea la ora de vara!

Cei mai mulţi utilizatori de iPhone au întârziat la serviciu luni dimineaţă, din cauza unei probleme la alarma telefonului, scrie BBC. "De vină" este ora de vară.

Posesorii de iPhone s-au trezit pe 28 martie cu o oră mai devreme sau cu o oră mai târziu decât intenţionau. Iar, în cazul altora, alarma nu a sunat deloc. Problema a fost cauzată de trecerea la ora de vară, însă nu i-a afectat pe toţi utilizatorii.


Apple încă nu a comentat problema, însă un incident similar s-a întâmplat şi în SUA, care a trecut la ora de vară în urmă cu două săptămâni.

Mulţi britanici şi-au exprimat nemulţumirea pe Twitter. "Alarma s-a declanşat la 5:45 în loc de 6:45", a scris unul dintre ei, în timp ce altul a afirmat că "nu s-a declanşat deloc după ce am schimbat ora. E timpul să updatez softwareul". Un altul, probabil ironic, a notat: "Mulţumesc iPhone. Şi-aşa nu aveam chef să mă trezesc astăzi".

Se pare că problema a afectat alarma din aplicaţia de calendar a iPhone-ului şi nu aplicaţia separată de ceas cu alarmă.

Problema a apărut prima dată în noiembrie anul trecut, când SUA a trecut la ora de iarnă. În ciuda promisiunilor celor de la Apple că vor corecta acest aspect, situaţia s-a reluat şi pe 1 ianuarie, dar şi acum, când s-a trecut la ora de vară.

Google +1 este Like de pe Facebook

http://www.dandragomir.biz/wp-content/Google+1.jpg

In ultima vreme, Google si-a dezvaluit interesul din ce in ce mai crescut pentru componenta sociala a online-ului.

Zvonurile potrivit carora compania planuieste sa lanseze o retea sociala par sa aiba din ce in ce mai multa credibilitate, cu atat mai mult cu cat gigantul pregateste ceea ce putem numi rivalul butonului “Like” de pe Facebook.

Serviciul +1 le permite utilizatorilor sa impartaseasca recomandari cu prietenii, familia sau orice alt utilizator al celui mai mare motor de cautare.

Instrumentul de cautare sociala lansat de Google faciliteaza marcarea paginilor web, anunturilor publicitare sau serviciilor pe care le gasesti utile.

Potrivit managerului de produs Google Rob Spiro, +1 este “prescurtarea digitala a sintagmei “asta este cool.”

Pentru a putea folosi +1 va trebui sa fii logat in contul de Google. Pentru a recomanda ceva in Google Search, este de ajuns sa faci click pe butonul +1 de pe pagina web sau anuntul publicitar. Acest +1 va aparea ulterior in rezultatele de cautare Google.

Filmuletul realizat de Google ofera un scurt overview al +1:

Google va implementa +1 intr-un ritm lent, incepand cu versiune in limba engleza a Google.com. Recomandarile +1 vor aparea initial langa rezultatele cautarii si anunturile publicitare, urmand sa migreze catre alte produse si site-uri

Google in saptamanile urmatoare.

Poti testa si experimenta noul instrument Google mergand pe site-ul experimental de cautare Google.

Sursa