sâmbătă, 2 aprilie 2011

iPhone probleme la trecerea la ora de vara!

Cei mai mulţi utilizatori de iPhone au întârziat la serviciu luni dimineaţă, din cauza unei probleme la alarma telefonului, scrie BBC. "De vină" este ora de vară.

Posesorii de iPhone s-au trezit pe 28 martie cu o oră mai devreme sau cu o oră mai târziu decât intenţionau. Iar, în cazul altora, alarma nu a sunat deloc. Problema a fost cauzată de trecerea la ora de vară, însă nu i-a afectat pe toţi utilizatorii.


Apple încă nu a comentat problema, însă un incident similar s-a întâmplat şi în SUA, care a trecut la ora de vară în urmă cu două săptămâni.

Mulţi britanici şi-au exprimat nemulţumirea pe Twitter. "Alarma s-a declanşat la 5:45 în loc de 6:45", a scris unul dintre ei, în timp ce altul a afirmat că "nu s-a declanşat deloc după ce am schimbat ora. E timpul să updatez softwareul". Un altul, probabil ironic, a notat: "Mulţumesc iPhone. Şi-aşa nu aveam chef să mă trezesc astăzi".

Se pare că problema a afectat alarma din aplicaţia de calendar a iPhone-ului şi nu aplicaţia separată de ceas cu alarmă.

Problema a apărut prima dată în noiembrie anul trecut, când SUA a trecut la ora de iarnă. În ciuda promisiunilor celor de la Apple că vor corecta acest aspect, situaţia s-a reluat şi pe 1 ianuarie, dar şi acum, când s-a trecut la ora de vară.

0 comentarii: