marți, 31 martie 2009

Reincarci online mai ieftin la Cel mai bun curs EURO - RON

In perioada 16 Martie – 29 Martie 2009 beneficiezi de un curs de schimb preferential in MyVodafone, 3.96 RON pentru 1 Euro, la reincarcarea oricarei cartele Vodafone sau abonament Vodafone Avantaj folosind un card bancar.

Sunt acceptate atat cardurile de debit cat si cele de credit, comisionul perceput fiind 0 RON.

Top 10 IT locations


Am descoperit un articol foarte interesant si bun, mai ales daca tinem seama ca vine din Australia.

vineri, 20 martie 2009

Netbuk Lenovo Pocket Yoga

Recently appeared in the photos netbuk Lenovo Pocket Yoga without any technical details. However, later it turned out that netbuk resembling Sony VAIO P, this is just a concept two years ago.

duminică, 8 martie 2009

Orange si Vodafone, egali la pretul de baza pentru date prin mobil

In sfarsit pace: Traficul de date, vazut de operatorii de telefonie mobila ca principalul motor de crestere a veniturilor, pune la egalitate Orange si Vodafone, primii jucatori din piata ca numar de utilizatori, la categoria celor mai mici tarife de start pentru internetul prin telefonul mobil.


Pe segmentul superior de pret, Vodafone devine in schimb de trei ori mai scump decat Orange, la un trafic similar, de 500 MB, insa sub nivelul Zapp, care permite un trafic de zece ori mai mare, de 5 GB. Pentru clientii individuali, cel mai ieftin abonament lunar de date pentru notebook-uri vine de la Zapp, la acelasi pret ca si cel mai accesibil produs de la Vodafone pentru companii. Romtelecom ofera solutii de date pentru business cu viteze de pana la 20 Mbps, iar Orange, Vodafone si Zapp sunt aliniati, in anumite orase ale tarii, prin tehnologia 3G, la o viteza maxima de 7,2 Mbps. Orange si Vodafone pleaca, pentru internetul prin mobil, de la 2,38 euro pe luna, pentru un trafic de date de 10 MB. Pretul maxim este atins la un trafic maxim de 500 MB, unde Orange taxeaza 7,14 euro pe luna, in timp ce Vodafone percepe un tarif aproape triplu, de 20,23 euro.
“Unul dintre diferentiatorii nostri puternici este disponibilitatea serviciilor Vodafone de date mobile la viteze de pana la 7,2 Mbps In peste 500 de localitati din Romania, ceea ce corespunde unui procentaj de 50% din populatia tarii”, declara pentru Business Standard Silviu Petricescu, product manager Vodafone Mobile Connect. Primii doi operatori sunt depasiți la plafonul superior, atat ca nivel de preț, cat si ca transfer de date, de Zapp. Compania permite un trafic prin telefonul mobil de cinci GB pe luna, pentru 28,56 euro. "Estimez o crestere de cel puțin 30-40% a traficului si a numarului de utilizatori pe internet mobil. Odata cu intrarea Romtelecom si a Zapp cu operațiuni comerciale pe 3G, am certitudinea ca prețurile se vor reduce, iar piața va creste”, declara recent Liviu Nistoran, presedintele Autoritații Naționale pentru Comunicații.

Operatorii mobili ataca segmentul rezidențial si pe cel de business cu din ce In ce mai multe pachete de internet mobil pentru notebook-uri, prețurile evoluand direct proporțional cu viteza si volumul de trafic permise. "In ultimii ani s-au lansat cateva zeci de produse noi pentru companii, de la cele potrivite companiilor mici la produsele complexe, gen VPN, solicitate de firmele foarte mari”, declara oficialii Romtelecom. Pentru clienții individuali, cel mai ieftin abonament lunar de date vine de la Zapp, companie care se adresa, pana de curand, cu precadere firmelor, cu 10,71 euro pentru un abonament cu trafic inclus de 1,5 GB.

Traficul adițional se taxeaza cu 0,035 euro pe minut. Vodafone coboara la limita de preț de 10,71 euro, dar pe segmentul de business, pentru un trafic de 1 GB, la viteze de pana la 1,8 Mbps. Orange ținteste utilizatorii de pe segmentul inferior de preț cu un abonament diferit de oferta uzuala, de 5,95 euro, dar cu o utilizare de doar trei zile pe luna. Viteza permisa este de 3,6 Mbps si traficul inclus este de 8 GB. "In privinta tarifelor, pentru abonamentele de internet nelimitat, Orange ofera clientilor sai doua variante: fie aleg sa isi pastreze viteza ridicata de transfer, platind traficul suplimentar, fie navigheaza In voie fara costuri suplimentare, situatie In care viteza de acces scade pana la 128 Kbps download si 64 Kbps upload”, declara Bogdan Rauta, mobile data proposition manager la Orange. Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa, ofera soluții de date pentru business, de la 46,41 euro pe luna.

Orange Romania: venituri de 1,3 miliarde euro in 2008, in crestere cu 6%

Orange Romania, cel mai mare operator de comunicatii mobile de pe piata locala, a inregistrat venituri de 1,3 miliarde euro anul trecut, in crestere cu 6,2% fata de 2007, anunta marti reprezentantii companiei.


CAT VOR MAI CRESTE VENITURILE OPERATORILOR DE TELEFONIE MOBILA PE SPATELE ROMANILOR?

La sfarsitul anului 2008, Orange Romania avea 10.355.000 de clienti, in crestere cu aproximativ 6% fata de perioada similara a anului precedent Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 119 euro.

Vodafone Romania, al doilea mare operator de pe piata locala, a inregistrat o crestere de 1% a veniturilor din servicii in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, o rata de crestere mult inferioara celei raportate anterior de companie.

Venitul mediu pe utilizator al Vodafone a fost in trimestrul trei din 2008 de 10,1 euro, fata de 11,08 euro in aceeasi perioada a anului precedent.

Orange are in prezent 1.673.000 de clienti broadband, cu 65% mai multi fata de sfarsitul anului precedent. Potrivit oficialilor companiei, vanzarile de abonamente de Internet au crescut cu aproape 150%, iar vanzarile de pachete cu acces la Internet mobil si laptopuri au inregistrat cresteri record de 400% in decembrie 2008, comparativ cu decembrie 2007.

In prezent Orange Romania furnizeaza servicii de Internet mobil in peste 500 de localitati, cu viteze de pana la 3,6 Mbps.

Reprezentantii operatorului spun ca pana la sfarsitul anului curent toate resedintele de judet vor beneficia de la Orange de Internet mobil cu viteza de pana la 7,2 Mbps.

France Telecom, grupul care detine Orange Romania, a inregistrat venituri de 53,5 miliarde euro in 2008, in crestere cu 2,9% fata de 2007.

Orange: 2009 aduce economie instabila, competitie si reglementari

Orange Romania, liderul pietei telecom, se asteapta ca in acest an cresterea sa fie cu atat mai greu de obtinut pe fondul unei evolutii economice instabile, a intensificarii competitiei si a unor reglementari suplimentare in sector. Compania a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut o incetinire accentuata a ritmului de crestere pana la 1,5%, in contextul unei competitii crescute pe o piata matura si a primelor semne de criza in economia romaneasca. In 2008, compania a raportat venituri de 1,31 miliarde de euro, cu 6,2% mai mult decat in 2007. O evolutie asemanatoare a inregistrat in perioada octombrie - decembrie 2008 si Vodafone Romania, al doilea mare jucator din piata. Filiala locala a operatorului britanic a raportat in intervalul mentionat un avans de 1% al veniturilor dupa ce in urma cu un an compania inregistra cresteri de peste 18 procente. In 2007 veniturile Orange Romania au avansat cu 24,3%.

„In 2009 evolutia pietei va fi marcata de o competitie si mai intensa, odata cu intrarea celui de-al 6-lea operator mobil si de reglementari suplimentare pe fondul unei piete mature. O variabila extrem de importanta ramane climatul economic, in continuare instabil si imprevizibil, in care cu siguranta cresterile vor mai mai greu de obtinut“, a declarat Richard Moat, CEO al Orange Romania pentru Business Standard.

Veniturile aferente ultimului trimestru au fost de 334 milioane de euro, rata de crestere fiind redusa de puternica intensificare a competitiei, potrivit raportului France Telecom. Compania raportase pe primele trei trimestre din 2008 rate de evolutie de peste sapte-opt procente. In ultimele trei luni ale anului trecut, liderul pietei de telecom a adaugat 147.000 de clienti, ajungand la o baza de 10,355 milioane de utilizatori, cu 5,5% fata de perioada similara a anului precedent. Venitul mediu per utilizator a scazut pe parcursul anului trecut cu 8,4%, pana la 119 euro, fata de 130 de euro, cat era cu un an in urma. „Pe fondul competitiei puternice, odata cu cresterea bazei de clienti si in urma ofertelor care au determinat scaderea tarifelor sub un eurocent pe minut, indicatorul ARPU a inregistrat o descrestere constanta in ultima perioada. Vom continua sa dezvoltam serviciile de broadband si sa stimulam utilizarea acestora prin oferte cat mai accesibile“, a spus Richard Moat.

Orange are 1.673.000 de clienti broadband, o majorare cu 65% fata de sfarsitul lui 2007. „Gradul de adoptie a serviciilor de broadband mobil a cunoscut, in 2008, cea mai accelerata crestere. Vanzarile de abonamente internet au crescut anul trecut cu aproape 150%, iar vanzarile de pachete cu acces la internet mobil si laptopuri au inregistrat cresteri de 400% in decembrie 2008, comparativ cu decembrie 2007“, potrivit reprezentantilor companiei. Orange a derulat investitii semnificative in extinderea acoperirii retelei 3G, astfel ca aceasta a ajuns la peste 500 de localitati cu acces la internet mobil la viteze de pana la 3,6 Mbps. Pana la sfarsitul anului curent, toate resedintele de judet vor avea acces la servicii de internet mobil cu viteza de pana la 7,2 Mbps de la Orange, potrivit reprezentantilor operatorului.

Veniturile consolidate ale France Telecom au crescut in 2008 cu 2,9%, pana la 53,5 miliarde euro, iar in ultimul trimestru al anului trecut, avansul a fost de 1,7%. Ponderea investitiilor grupului din totalul veniturilor este de 12,8%. Reducerea cheltuielilor de capital in tarile mature, in special in Franta, Polonia si in Spania, a fost compensata de cresterea volumului de investitii in tarile emergente, coroborata cu investitiile in deschiderea de noi filiale si dezvoltarea operatiunilor existente, in principal in Romania, Coasta de Fildes si in Republica Dominicana.