vineri, 8 octombrie 2010

PlayBook - de la BlackBerry prima tabletă PC RIM (VIDEO)

Compania canadiană producătoare a telefoanelor mobile Blackerry, a prezentat la San Francisco un produs nou numit PlayBook, ce va fi lansat în 2011 şi care se vrea a fi competitorul iPad-ului lansat de Apple, potrivit The Wall Street Journal.

Dispozitivul a fost descris de Mike Lazaridis, directorul general al companiei canadiene Research in Motion, ca fiind "o tabletă profesională" care a fost realizată în funcţie de ceea ce îşi doresc clienţii tradiţionali ai BlackBerry, adică cei din zona corporatistă.

Oficialul RIM a mai precizat că produsul poate fi folosit pentru a viziona filme, realiza fotografii, pentru jocuri video si cititul cărţilor electronice şi dispune de un ecran tactil de şapte inch (17,78 centimetri) şi camere video HD atât în faţa cât şi pe spatele tabletei. De asemenea, dispozitivul poate suporta programul Flash de la Adobe, care este momentan indisponibil pe iPad.

În acelaşi timp, administratorii reţelei de retail Amazon au anunţat că vor realiza o aplicaţie a cititoarelor de cărţi electronice Kindle special pentru PlayBook.

Prima variantă a PlayBook va avea conexiune Bluetooth şi Wi-Fi, dar apelurile telefonice vor putea fi făcute doar printr-o sincronizare cu un smartphone BlackBerry. Cu toate acestea, oficialii companiei au declarat că versiunile urmatoare ale tabletei ar putea fi conectate direct

la sistemele mobile 3G ori 4G. Astfel, la producerea acestui nou gadget, vor participa şi producătorii Samsung şi Dell, dornici să detroneze tableta lansată de Apple.

Compania de cercetare Gartner prevede totuşi o scădere la 12% a cotei de piaţă a Research in Motion pe segmentul Smartphone, ca urmare a cererii extrem de mari şi în creştere continuă pentru produsele Apple.

0 comentarii: