marți, 26 august 2008

Ex Angajatii Vodafone Romania dau compania in judecata

In teorie, a munci pentru o multinationala este o aventura extrem de captivanta, cu pachete de beneficii care ametesc candidatul, bonusuri fara numar, calatorii in strainatate, si alte asemenea minunatii care cel putin pentru tinerii absolventi ai unei universitati reprezinta idealul in viata profesionala. Firmele serioase sunt obli­gate să fie mult mai a­ten­te în motivarea an­­­ga­jaţilor.

Conform unui studiu recent realizat de Association of Executive Search Consultants, pierderea unui angajat, după un an de muncă în cadrul compa­niei, îi produce acesteia o pa­gu­bă de aproximativ 1,5 ori va­loarea sa­lariului anual al respectivului angajat. Explicaţia prejudiciului e simplă: costurile de recrutare, pierderea banilor investiti in instruirea angajatilor, dar si faptul ca postul ramane liber o vreme, chiar daca teoretic este acoperit de o persoana, care preia atributiile postului respectiv, pe langa cele ale postului propriu.... E adevărat, astfel de cazuri privesc mai ales fun­cţi­i­le de vârf, dar tind să se extindă spre „baza".
Drumul de la teorie la practica este insa extrem de scurt astfel incat Mihaela Manatu fost HR Reward & Resourcing Director la Vodafone Romania s-a trezit concediata de aceasta companie pentru care nu mai departe de lunile februarie-martie 2008 dadea interviuri la greu prin ziarele din mass-media romaneasca.
Astfel, conform datelor inscrise pe Portalul Instantelor din Romania, la Tribunalul Bucuresti, Mihaela Manatu a depus cererea de chemare in judecata a fostului angajator Vodafone Romania, in cauza 25561/3/2008 aceasta contestand decizia de concediere primita de la Vodafone cauza avand urmatorul termen de judecata la data de 10 octombrie 2008. Semn ca intre teoria frumoasa a catalogului de beneficii si bonusuri si aplicarea lor practica este un drum destul de lung, care afecteaza inclusiv managerii din pozitiile high ale acestor companii multinationale.... Procesul se poate urmari la acest link http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspxidInstitutie=3&d=MzAwMDAwMDAwMjIzNTM0.
Acest proces se inscrie in curentul deschis de o alta angajata a Orange Romania se inscrie in curentul deschis de o alta angajata a Orange Romania care asa cum puteti citi aici care dezvaluit conditiile inumane de lucru in cadrul acestor companii multinationale.

Iata ce spunea Mihaela Manatu - Di­rector Reward and Resourcing acum, in ziarul Ieseanul la 17 martie 2008 :­„Fiecare angajat îşi poate mo­dela pachetul de be­neficii pen­tru a corespunde în cât mai mare măsură stilului in­dividual de viaţă".Şi se pare că în ma­terie de bonusuri cele mai noi pretenţii ajung până ex­cursiile şi că­lă­toriile în stră­inătate