luni, 10 ianuarie 2011

Tabletele de la Consumer Electronics Show

http://www.favordeals.com/images/Computer-Office/7-Camera-Google-Android-1-91-OS-Tablet-PC-MID-Netbook-notebo.jpg

Desi tableta iPad, produsă de Apple, a fost liderul necontestat al Consumer Electronics Show (CES), care s-a desfăşurat în Las Vegas, afacerile cu tablete s-au diversificat. Cu toate acestea, specialiştii susţin însă că industria tehnologiei încearcă să imite succesul fenomenal pe care la avut tableta iPad de la Apple, competitorii încercând să recupereze terenul pierdut, informează dailymail.co.uk.

Printre competitori se numără şi hibridul Lenovo IdeaPad U1. Acesta combină LePad cu o staţie de bază cu sistem de operare Windows. Dispozitivul poate fi utilizat ca un laptop sau tableta poate fi folosită idependent după ce este detaşată de tastatură. IdeaPad U1 se vinde în acest moment numai în China, urmând ca la sfârşitul anului să fie introdus şi pe piaţele din Marea Britanie şi Statele Unite.

Cei de la Asus au venit la CES cu tot arsenalul pentru a câştiga teren în faţa iPad. În speranţa că varietatea va fi cea mai bună armă în lupta cu Apple, Asus a anunţat punerea în vânzare a patru modele de tablete. Printre acestea se află Eee Pad Transformer, care este un laptop ce se împarte în două şi funcţionează ca o tabletă, şi Eee Pad Slider, o tabletă cu tastatură detaşabilă.

Asus a sperat ca Transformer şi celelalte tablete să fie printre câştigători.

O altă tabletă prezentă la eveniment este un dispozitiv de la Research in Motion (RIM) care poate accepta extensii cum ar fi scanerele de coduri de bare.

Un alt dispozitiv prezentat la CES a fost şi Smart Blood Pressure Monitor de la Withings, un monitor pentru măsurarea presiunii sângelui, ce se conectează la un iPhone sau iPad pentru citirile instantanee.

Nick LaPerle, şeful Sonomax Technologies, a prezentat un dispozitiv pentru crearea unor căşti personalizate, turnate în doar patru minute din silicon injectat în deflated earbuds, în timp ce stau în urechile utilizatorilor

Rohan Marley, fiul legendarului rege al muzicii reggae, Bob Marley, a prezentat un Marley Jammin' Roots Rock Speakerbag, mai exact un "docking station" pentru iPhones şi iPods.

Liquid Image a prezentat ochelarii de protecţie pentru zăpadă, care au o cameră video HD şi o cameră foto de înaltă rezoluţie.

Mike Rush of Oregon Scientific a prezentat camera video ATC. Dispozitivul are stabilizator de imagine, este rezistent la apă şi are un ecran LCD pentru redare.

Cobra's iRadar a prezentat un dispozitiv care conectează un smartphone la un detector de radar. Astfel, pe telefonul utilizatorului vor fi afişate "alerte radar", avertizări de viteză şi camerele cu lumină infraroşie.

Vom avea iPad 2 pe 1 februarie

http://blog.toggle.com/wp-content/uploads/2010/12/ipad2iphone5.png
Kevin Rose, fondatorul Digg.com, unul dintre cele mai importante site-uri de social bookmarking, este convins că Apple va lansa iPad 2 pe 1 februarurie.

Kevin Rose a declarat recent că a doua generaţie a tabletei Apple, iPad, va fi lansată luna viitoare.

“Am informaţii sigure că Apple va anunţa iPad 2 în următoarele 3-4 săptămâni, cel mai probabil pe 1 februarie”, a declarat acesta.

iPad 2 va avea un ecran retina display, precum cel întâlnit pe iPhone 4, o cameră frontală şi una montată pe spate, un port USB şi un difuzor mai performant. De asemenea, noua tabletă va veni cu un nou design, fiind mult mai subţire decât prima generaţie.


Apple nu le-a dat angajaţilor prea multe zile libere de sărbători, iar de la jumătatea acestei luni şi până în februarie aceştia nu îşi pot lua concediu. Apple ia întotdeauna astfel de măsuri când se pregăteşte de o lansare importantă.

Dacă Apple va prezenta iPad 2 luna viitoare se aşteaptă ca acesta să ajungă în magazine în aprilie, aşa cum s-a întamplat şi cu primul model.