luni, 29 noiembrie 2010

TOP 10 10 programe antivirus gratuite

Un program antivirus bun poate face diferenta intre o navigare linistita si dezastru. Ca ai nevoie de aparare impotriva atacurilor din online nici nu se mai pune in discutie. Insa poti alege un program care costa sau poti instala pe calculator unul la fel de bun si pe deasupra gratis.

O lista alcatuita de TechMixer.com ne arata care sunt cele mai bune programe antivirus gratuite. Tu esti de acord cu acest top sau ai alte sugestii? Scrie in sectiunea "Comentarii" de mai jos!

1. BitDefender Free Antivirus Edition

Desi editia gratuita nu scaneaza calculatorul in timp real, asa cum se intampla in cazul variantei contra cost, BitDefender verifica la cerere computerul, pe baza aceluiasi mecanism utilizat in versiunea profesionala. Asadar, putem spune ca protectia este totala si programul fara bani nu este cu nimic mai prejos decat cel pe bani.

2. ClamWin Free Antivirus

Acest program are un sistem de detectie performant, care se actualizeaza automat. ClamWin gaseste orice fel de amenintare, de la spyware la virusi, iar interfata sa simpla il transforma in programul ideal pentru incepatori.

3. Blink Personal

Programul este o suita multifunctionala, care contine un firewall, alaturi de Identity Protection si protectie in fata atacurilor malitioase. Insa, desi are cateva caracteristici unice printre programele antivirus gratuite, Blink nu detecteaza cu atat de mare succes spyware-ul.

4. Microsoft Security Essentials

Cu o interfata extrem de simpla, dar in acelasi timp moderna, Microsoft Security Essentials se mandreste cu o rata de detectie foarte buna, ceea ce il face optiunea perfecta pentru cei care vor un program care sa ruleze in background, fara a intrerupe activitatile curente.

5. Avira AntiVir Personal Edition

Monitorizare in timp real, protectie impotriva viermilor si a Troienilor, anti-phishing si anti-rootkit, cu toate acestea se lauda Avira AntiVir Personal. Ar fi perfect, daca nu te-ar agasa tot timpul cu reclama la programul contra cost.

6. Avast! Home Edition

Ofera protectie impotriva amenintarilor venite prin mesajele instantanee, prin programele de tip peer-to-peer si prin alte activitati pe web. Avast are numeroase caracteristici de securitate care il transforma intr-un pachet complet, punand la dispozitie inclusiv un serviciu de suport tehnic prin telefon, in cazul in care ai probleme cu softul.

7. AVG Anti-Virus Free Edition

Cu peste 70 de milioane de download-uri, AVG este unul dintre cele mai populare programe antivirus. Ai protectie in timp real impotriva diverselor tipuri de malware si nici nu ocupa foarte mult spatiu pe hard: pentru instalare, ai nevoie doar de 30 MB.

8. Comodo AntiVirus

Comodo beneficiaza de update automat si iti scaneaza calculatorul in timp real, astfel ca esti protejat non-stop. Iti verifica e-mailul si trimite in carantina orice fisier compromis, asa ca tu scapi cam de orice grija.

9. PC Tools AntiVirus Free Edition

Cu protectie incorporata impotriva viermilor, Troienilor si virusilor, PC Tools AntiVirus iti tine computerul la adapost de aproape toate tipurile de malware. E drept, insa, ca alte programe au o rata de detectie mai buna decat acest program.

10. Rising AntiVirus Free Edition

In afara de protectia impotriva atacurilor malitioase obisnuite, Rising AntiVirus se ocupa si de informatiile personale, cum ar fi cele de pe conturile de online banking sau de Yahoo. Partea proasta este ca motorul sau de scanare nu este avizat, asa ca are o rata de detectie mai scazuta.

TOP 10 tari care cenzureaza accesul online si metodele folosite

Te-ai obisnuit sa te trezesti dimineata si primul lucru pe care sa il faci sa fie acela de a-ti verifica mailul? Sau sa citesti primele stiri de pe site-urile preferate de informatii, fara de care nu poti sa-ti incepi ziua? Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa nu ai acces la toate aceste informatii? Sa nu poti naviga pe Internet dupa placul tau, sa ai accesul blocat pe anumite site-uri si sa nu poti sa-ti faci blog? Sau sa nu ai acces la Internet deloc? In unele tari, toate aceste lucruri se intampla!

Comitetul pentru Protectia Jurnalistilor a atras atentia de mai multe ori ca in cateva state din Asia si din Orientul Mijlociu liberul acces la informatii este o utopie.

In unele cazuri, dictatura sau regimurile totalitariste restrictioneaza accesul la Internet si impun chiar pedepse cu inchisoarea pentru cei care indraznesc sa navigheze pe net sau care isi fac bloguri.

Iata mai jos un top 10 al tarilor in care este mai mult decat riscant sa folosesti Internetul:

1. Coreea de Nord

Doar aproximativ 4% dintre cetatenii Coreei de Nord au acces la Internet, care este drastic cernzurat de catre guvern. Retelele sunt atent monitorizate, toate site-urile se afla sub control guvernamental, ca de altfel toate mijloacele de comunicare in masa. Este de la sine inteles ca nici blog nu ai voie sa-ti faci, decat in anumite conditii si dupa ce continutul pe care vrei sa-l publici a fost atent citit de reprezentantii guvernului.

2. Burma

In aceasta tara, atat ziarerle, cat si mijloacele audio-vizuale sunt cenzurate. Accesul la Internet este minim in randul populatiei civile, iar acolo unde exista, toate miscarile sunt monitorizate de guvern, care filtreaza mailurile si blocheaza accesul la site-uri pentru drepturile omului sau ale opozitiei.

3. Cuba

In Cuba se gasesc cei mai putini utilizatori de Internet din America Latina. Cine vrea sa foloseasca Internetul trebuie sa mearga doar la “Punctele de acces” deschise de guvern, iar activitatea acestora este atent monitorizata prin blocarea IP-urilor sau prin utilizarea diferitelor filtre. Doar bloggerii pro-guvernamentali si angajatii guvernului pot incarca informatii pe Internet.

4. Arabia Saudita

Aproape 400.000 de site-uri au fost blocate, inclusiv cele cu informatii politice, sociale sau religioase. Potrivit unui studiu, Arabia Saudita are unul dintre cele mai drastice sisteme de cenzura, tintind, in principal, site-urile cu informatii pornografice, despre droguri, jocuri de noroc sau alte religii decat cea musulmana.

5. Iran

Bloggerii care indraznesc sa critice guvernul sau personalitatile politice si religioase din aceasta tara sunt inchisi sau amenintati. Cei care au un blog sau o pagina pesonala pe Internet trebuie sa se inregistreze la Ministerul Artei si Culturii. Guvernul monitorizeaza si filtreaza site-urile care critica guvernul, pe cele cu continut politic sau pe cele care militeaza pentru drepturile femeilor.

6. China

Este una dintre tarile cu cel mai rigid program de cenzura din lume. Autoritatile monitorizeaza toate mailurile, blocheaza site-uri si sterg continutul care nu le este pe plac. Site-urile cel mai des blocate sau filtrate sunt cele care sustin independenta Tibetului si a Taiwanului, cele care evoca protestele din Piata Tiananmen din 1989, sau cele care evoca brutalitatea politiei. Guvernul de la Beijing blocheaza, de asemenea, accesul pe site-uri internationale de stiri sau pe cele de propaganda religioasa.

7. Siria

Orice blogger care isi exprima pozitia anti-guvernamentala care “ar putea pune in pericol unitatea nationala” este arestat. Site-urile care critica guvernul sunt blocate, iar detinatorii de Internet Caffe-uri sunt obligati sa-i legitimize pe clienti si sa noteze timpul petrecut online, dupa care raporteaza autoritatilor.

8. Tunisia

Furnizorii de Internet sunt obligati sa raporteze autoritatilor IP-urile si datele personale ale tuturor bloggerilor, pentru a-i putea monitoriza. Traficul este atent monitorizat, iar informatiile si mailurile sunt filtrate la nivel national.

9. Vietnam

Autoritatile din Vietnam au cerut companiilor Yahoo!, Google si Microsoft sa le dea informatii despre bloggerii care folosesc platformele lor. Guvernul a creat o agentie care se ocupa exclusiv cu monitorizarea continutului postat pe Internet, cu blocarea site-urilor care critica regimul sau care contin informatii despre drepturile omului.

10. Turkmenistan

Pentru maajoritatea locuitorilor din aceasta tara, intenetul este un lux, din cauza costurilor foarte mari. Aceasta este politica guvernului de a descuraja populatia sa foloseasca Internetul. Singurul furnizor de Internet din Turkmenistan este guvernul, care blocheaza accesul la o multime de site-uri si monitorizeaza cu atentie conturile de Gmail, Yahoo! sau Hotmail. Toate site-urile cu informatii despre drepturile omului sunt blocate, precum si cele ale agentiilor de presa internationale.

Gratuit posturi TV pe calculator!

Cum sa vezi gratuit posturi TV pe calculator! Sau cum sa vezi TV online gratis? Daca vreti sa va uitati in direct la posturi TV din Romania fara sa fiti nevoiti sa va instalati un Tunner TV sau cablu, exista un soft usor de utilizat si gratuit.

PBX TV este un program cu care puteti viziona urmatoarele posturi de televiziune romanesti : ACL Games TV, Alpha TV, Antena 3, B1, Favorit, Kanal D, The Money Channel, N24, NationalTV, OTV, Realitatea, TVR1, TVR2 , TVRM , UTV .
Pentru a vizualiza programele live oferite de PBX TV, trebuie sa aveti un minim de 1 MB conexiune la Internet, pentru a nu avea imagine sacadata. Apoi trebuie sa va creati un cont care nu va costa nimic.
PBX TV este disponibil in 2 limbi: romana si engleza.
Programul este compatibil cu Windows Xp, Windows Vista, Linux, MacOSX, Windows Mobile.

Acest soft poate fi folosit in doua moduri, fie prin logarea si vizualizarea posturilor TV direct din browser, fie prin descarcarea unei aplicatii si instalarea acesteia pe calculatorul propriu.
In cazul folosirii versiunii pentru browser nu ai ca optiuni decat vizionarea programului ales.
In schimb, daca instalezi aplicatia, optiunile vor fi mult mai multe: posibilitatea inregistrarii unui post TV, programarea inchiderii calculatorului automat dupa inregistrarea unui post TV, accesarea unei pagini cu programe pentru posturile ce pot fi vizionate sau cumpararea de credit direct din aplicatie, pentru posturile ce necesita abonament.
De asemenea, puteti oricand crea un printscreen in momentul vizionarii sau puteti vedea reluari ale emisiunilor, meciurilor sau filmelor preferate.

Allview lanseaza in luna decembrie Tableta PC AllDro

http://www.mobilissimo.ro/img/mobilissimo/Image/Allview/AllDro/Allview-AllDro.jpg
Visual Fan, companie brasoveana care comercializeaza sub brandul propriu Allview produse electronice, se pregateste sa lanseze in luna decembrie o tableta PC Allview AllDro, care va rula sistemul de operare Google Android 2.1, va avea un ecran de 7 inchi si conectivitate Wi-Fi.

AllDro va fi disponibil la vanzare in mai multe retele de magazine partenere in luna decembrie, la un pret aproximativ, de 200 euro.

Tableta PC Allview AllDro este un gadget inteligent ce se adreseaza persoanelor aflate in permanenta miscare sau care doresc sa experimenteze mobilitatea maxima pe care tehnologia secolului al XXI lea o ofera. Astfel AllDro integreaza functii multimedia, office si de comunicare de ultima generatie (facebook, push Mail, e-book, e-buddy, , office suite), permite efectuarea apelurilor VOIP iar cu ajutorul cablului HDMI inclus, permite redarea fotografiilor si materialelor video FullHD pe un televizor corespunzator.

Suntem mandri ca putem oferi un produs romanesc inovativ, care poate concura cu succes dispozitive asemanatoare din piata. Calitatea si pretul tabletei Allview AllDro sunt cele doua mari avantaje pe care Visual Fan le aduce clientilor sai. Ne dorim ca fiecare sa poata fi permanent in contact cu tot ceea ce este nou si de aceea am creat tableta Allview AllDro a precizat Lucian Peticila, Director General Visual Fan.

Allview AllDro are o memorie interna de 2 de GB care poate fi extinsa la 32 de GB. Portul mini USB faciliteaza transferul datelor din tableta in PC si invers. Cu reteaua wireless pornita tableta iti ofera libertatea de navigare pe internet timp de 6 ore, in timp ce, ascultand muzica timpul de folosire ajunge la 30 de ore.

Pentru ca Visual Fan isi doreste mereu sa vina in intampinarea clientilor sai, tabletei PC Allview AllDro i se va atasa in viitor, un modem 3G, care ii va permite conectarea la retelele de internet mobil ale operatorilor telecom.

duminică, 28 noiembrie 2010

Poti renunta oricand la abonamentul de telefonie sau Internet!

Legea prin care perceperea taxelor de reziliere a contractelor de telefonie mobila este declarata ilegala a fost publicata in Monitorul Oficial. Titularii nu mai sunt obligati sa pastreze ani de zile abonamentele de telefonie sau Internet de care nu sunt multumuti, doar pentru ca au semnat un contract. Totusi, reprezentantii Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania sustin ca documentul n-ar fi in avantajul clientilor.


Aceasta noua lege ce a intrat in vigoare ar putea anula ofertele de telefoane ieftine sau chiar gratuite, pe care le gaseam pana acum pe piata.

Furnizorii de telefonie nu vor mai avea niciun interes sa le subventioneze.

De exemplu, daca pretul intreg al unui telefon era de 50 de euro, la oferta il gaseam cu 10 euro, pentru ca operatorul avea certitudinea ca-si va recupera diferenta de bani cat timp se derula contractul. Dar noua lege ii permite clientului sa renunte oricand la contract.

“Cumperi 1, primesti 3″ - concept de produs de criza la Romtelecom

http://storage0.dms.go4it.ro/media/2/84/2012/2622703/1/romtelecom.jpg
Continuând ofertele de criză din acest an, Romtelecom introduce începând din 22 noiembrie, noi pachete de voce, internet si televiziune, sub conceptul „Cumperi 1, primeşti 3”: clientul poate alege un produs pe care doreşte să îl plătească şi va primi două alte produse economice, gratuit.

„Cumperi 1, primeşti 3” este un pachet flexibil care îi permite clientului să îl personalizeze în funcţie de nevoile sale specifice. Pachetul are două opţiuni: clientul plăteşte un abonament eligibil şi primeşte două abonamente economice gratuite sau plăteşte două abonamente eligibile cu o reducere suplimentară şi primeşte un abonament economic gratuit.

Majoritatea abonamentelor standard sunt eligibile pentru a fi incluse in pachetul „Cumperi 1, primeşti 3” (voce: Voce Fix 1000+, Voce Oriunde 2000+, Voce Fix Nelimitat, Voce Oriunde 4000+; internet: Clicknet Play, Clicknet Power; TV: Dolce Variat, Dolce Star sau Dolce iMaxim).

Beneficiile promoţiei „Cumperi 1, primeşti 3” se adaugă celor acordate prin recent lansata promoţie de iarnă, disponibilă atât pentru clienţii existenţi ai Romtelecom, cât şi pentru cei noi: 200 de minute gratuite către orice destinaţie*, pentru două luni (minutele sunt activate automat prin apelarea unui număr special, “200”, fără a fi nevoie de semnarea unui contract) şi până la 800 de minute/lună către orice destinaţie*, timp de 24 de luni, pentru clienţii care semnează un nou contract de voce.

Produsele gratuite care pot fi introduse în pachetul „Cumperi 1, primeşti 3” sunt:

  • Voce Zero Plus: abonament gratuit, fără minute incluse, minute gratuite cu un număr favorit în reţeaua Romtelecom, un telefon gratuit pentru noul serviciu;
  • Clicknet Zero: abonament gratuit, viteză de download de 1 Mbps, 512 Kbps viteză pentru upload, disponibil pentru toate tehnologiile, modem de bază gratuit pentru noul serviciu;
  • Dolce National Zero: abonament gratuit, 24 de canale, primul STB este taxat cu 30 de euro, fără TVA (cu plata integrală sau în 12 sau 24 de rate);
  • Dolce iNational Zero: abonament gratuit, 27 de canale, include 2 canale HD, primul STB este în custodie.

„Ştim că pentru mulţi dintre români vremurile acestea sunt dificile şi de aceea ne-am bazat toate ofertele noastre semnificative din acest an pe principiul oferirii de sprijin pentru acestia şi tot în această linie lansăm astăzi produsele de tip „Cumperi 1, primeşti 3”. Pentru un preţ care variază între 6,40 şi 10,80 euro pe lună, fără TVA, clientul poate alege serviciul pe care şi-l doreşte şi primeşte două servicii economice, drept cadou din partea companiei”, spune Yorgos Ioannidis, Director General Romtelecom. „Le trimitem oamenilor mesajul că nu trebuie să renunţe la ceea ce le place, chiar dacă trăim vremuri dificile. Această ofertă reprezintă cel mai accesibil mod în care îşi pot acoperi toate cele trei nevoi de comunicare şi divertisment,” a adăugat acesta.

„Cumperi 1, primeşti 3” testeaza piaţa privind astfel de pachete, fiind disponibil până la sfârşitul acestui an. Clientul îşi poate păstra serviciile gratuite atât timp cât doreşte, poate să îşi sporească beneficiile prin extindere sau poate renunţa la acestea.

În plus faţă de campania „Cumperi 1, primeşti 3”, tot începând cu 22 noiembrie, Romtelecom oferă, in sistem de lansare beta, clienţilor Dolce un echipament îmbunătăţit, cu capabilităţi HD, cu hard disk şi caracteristici suplimentare, numit Dolce+ PVR (Personal Video Recorder).

Noutatea privind aceste tip de echipament este dată de caracteristicile care permit utilizatorilor să aibă un control mai bun asupra conţinutului TV:

  • Functia Înregistrare permite utilizatorului să înregistreze conţinutul în format digital pe hard disk-ul echipamentului; utilizatorul îşi poate înregistra toate emisiunile preferate în format SD sau HD;
  • Opreşte şi Revino – este o functie care permite utilizatorului să pună pauză în timpul transmisiunilor în direct, să deruleze înainte sau înapoi conţinutul stocat pe hard disk-ul echipamentului;
  • Înregistrare simultană este un serviciu care permite înregistrarea a două evenimente simultane diferite, în timp ce se urmăreşte o altă emisiune care a fost înregistrată anterior;
  • Memoria tampon este o caracteristică ce permite înregistrarea automată a emisiunii care este urmărită în momentul respectiv; permite clientului să facă diferite acţiuni (derulare, intoarcere la transmisiunea in direct) fără a programa o înregistrare a programului respectiv;
  • Timpul de siguranţă oferă un interval de 5 minute înainte şi după ce emisiunea este înregistrată pentru a se asigura că întregul conţinut este înregistrat corespunzător;.
  • Functia Inregistrare seriale permite utilizatorului să înregistreze automat toate episoadele unui serial (va fi disponibilă în curând).

Tariful pentru echipamentul PVR este de 189 Euro (cu TVA), dar dacă un client se abonează la pachetul suplimentar Dolce HD primeşte o reducere de până la 60 de euro faţă de tariful de listă pentru acesta. Tehnologia HD oferă imagini de 5 ori mai clare şi culori vii care dau telespectatorului senzaţia că se află chiar în mijlocul acţiunii.

Pentru oferta „Cumperi 1, primeşti 3” cei interesaţi au la dispoziţie un configurator de abonamente disponibil pe website-ul companiei.

Vodafone Romania lanseaza o oferta pentru convorbirile in Italia

Dupa modelul RDS, Vodafone Romania anunta o noua oferta promotionala pentru romanii care vor sa comunice cu membrii familiei si prietenii din Italia.

„Comunitatea romanilor din Italia este deosebit de importanta pentru noi, iar nevoile de comunicare cu rudele si prietenii din Italia cresc, in special in perioada Sarbatorilor de iarna. Pentru a raspunde acestei nevoi, am creat o optiune ce permite utilizatorilor Vodafone Romania sa vorbeasca, la cele mai mici tarife, cu apropiatii din Italia. Astfel, apelurile utilizatorilor Vodafone Romania catre retelele fixe din Italia au un tarif de 7 eurocenti pe minut, iar cele catre retelele mobile20 de eurocenti pe minut”, a declarat Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer, Consumer Business Unit, Vodafone Romania.

Optiunea Vodafone Italia este valabila atat pentru utilizatorii serviciilor prepaid cat si pentru cei ai serviciilor postpaid, la un tarif de 1 euro pe luna.

In plus, clientii serviciilor prepaid oferite de Vodafone Italia, retea membra a aceluiasi grup Vodafone, pot suna, de acum, catre un numar preferential din reteaua Vodafone Romania, prepaid sau postpaid, la un tarif avantajos, de 1 eurocent pe minut. Serviciul este disponibil prin activarea unei extraoptiuni ce are un tarif de 1 euro pe saptamana.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.839.000 de clienti, la 30 septembrie 2010. Vodafone este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii mobile din lume dupa venituri, cu aproximativ 343 milioane de clienti, la 30 septembrie 2010. In prezent, Vodafone are divizii in peste 30 de tari pe 5 continente si peste 40 de reţele partenere in intreaga lume.

mobilPay introduce plata prin apel Romtelecom pentru magazinele online partenere

mobilPay, unul dintre principalii procesatori autohtoni de tranzacţii online prin card bancar şi plati prin SMS, operat de compania Netopia Sistem, anunță introducerea plății prin apel Romtelecom pentru toate magazinele partenere.

Astfel, începând cu 25 noiembrie 2010, produsele cu valori între 5 si 10 euro fara TVA din magazinele online partenere mobilpay.ro vor putea fi achiziţionate prin apel telefonic efectuat din reţeaua Romtelecom.

Noua soluţie de plată vine astfel în întâmpinarea comercianţilor online care vor atrage clienţi şi din rândul abonaţilor Romtelecom.

Plata prin apel telefonic se efectuează în trei paşi. Clienţii introduc numărul propriu de telefon în pagina de plată a comerciantului. mobilPay determină că acesta este un număr Romtelecom şi afişează un cod de şase cifre şi un număr de telefon la care utilizatorul trebuie să sune pentru a efectua plata. Acesta va fi corespunzător valorii produsului şi va avea o formă de tipul 0903 XXX XXX, ultima cifră semnificând valoarea plăţii.

Apelul către numărul indicat este format din două părţi. Prima dintre acestea este netaxabilă şi informează utilizatorii că urmează să se efectueze o plată, lucru confirmat de continuarea apelului. A doua parte presupune introducerea codului de şase cifre de la tastatura aparatului telefonic. În momentul în care plata este înregistrată, utilizatorul este redirecţionat automat catre site-ul comerciantului, pentru a oferi detaliile de livrare sau pentru a accesa serviciul solicitat.

Introducerea noii modalităţi de plată va duce la creşterea numărului de tranzacţii de plată prin telefon, fix sau mobil, prin platforma mobilPay, cu aproximativ 5 – 10%”, a declarat Antonio Eram, Founder&CEO al Netopia Sistem.

Compania mizează pe 650.000 de tranzacţii prin SMS şi telefon fix până la finele anului, dintr-un total 800.000 de plăţi estimat la nivel de piaţă în 2010.

Antonio Eram estimează, de asemenea, că plata prin apel Romtelecom va fi folosită cu precădere pentru achiziţionarea de produse de entertainment online sau jocuri.

Cu toate că noua metoda de a cumpara produse şi servicii poate fi uşor utilizată, oficialii mobilPay asigură posesorii de abonamente Romtelecom ca pot opta pentru blocarea accesului la servicii premium de tipul plăţilor online, pentru a evita folosirea abuzivă a telefoanelor, în special de către copii.

Despre Netopia Sistem

NETOPIA Sistem este lider pe piaţa din România în domeniul comunicării prin sms şi în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Cu peste 35 de milioane de sms-uri livrate în 2009 şi relaţii contractuale cu toti operatorii de telefonie mobilă din România, web2sms.ro deţine 50% din piaţa locală de servicii de comunicare şi marketing mobil.

Lansat în 2006, serviciul de plăţi prin telefon mobilPay.ro a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacţii procesate, ajungând la o cotă de piaţă de 80% în 2009. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins şi în zona plăţilor online prin card bancar, oficialii companiei estimând atingerea unei cote de piaţă de 30% pe acest segment, până la finele lui 2010.

Netopia Sistem, companie înfiinţată în 2003, are o prezenţă activă şi în Silicon Valley, unde a inaugurat în 2008 un birou propriu. În iunie 2010, Netopia a devenit prima companie românescă premiată în cadrul unei competiţii din Silicon Valley, cu tehnologia mobilPay.ro. Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT.

Vodafone - o noua oferta de sarbatori!

  • Pana la 10.000 de minute in retea sau 1.000 de minute nationale, Internet pe mobil gratuit timp de o luna, in plus fata de minutele incluse in abonament

  • Gama variata de telefoane la preturi promotionale, atat pentru clientii noi, cat si pentru clientii existenti: Samsung S3100 de la 0 Euro, LG Cookie Lite de la 9 Euro, Nokia 2730 de la 19 Euro, Samsung S3650 Corby de la 29 Euro sau Nokia C3 de la 49 Euro

  • Oferte speciale la telefoanele smartphone, cu pachete flexibile de voce si Internet: LG Optimus One de la 9 Euro sau noul Nokia E5, de la 39 de Euro

  • Noi extraoptiuni promotionale pentru apeluri in retelele fixe nationale si internationale

Vodafone Romania anunta noi oferte promotionale pentru clientii serviciilor pe baza de abonament. Sub sloganul „Un An Nou cu ce vrei tu in plus”, noua oferta Vodafone de Sarbatori aduce clientilor beneficii flexibile, care acopera cele mai diverse nevoi de comunicare.

Clientii noi care incheie un abonament pe 2 ani la abonamentele Vodafone Complet primesc, in plus fata de beneficiile incluse in abonament, bonusuri, la alegere, constand in pana la 10.000 de minute in retea sau 1.000 de minute nationale sau reduceri la telefoane. In plus, pe langa bonusul ales, clientii Vodafone beneficiaza de Internet pe mobil gratuit timp de o luna si, impreuna cu browser-ul Opera mini Vodafone, au parte de cea mai buna experienta de navigare pe Internet.*

„Oferta Vodafone de Sarbatori este cu siguranta una dintre cele mai avantajoase si mai diversificate pe care Vodafone le-a oferit pana acum. De la mii de minute pentru apeluri in retea sau nationale, super preturi pentru o gama foarte larga de telefoane, oferte speciale pentru utilizatorii de smartphone, cu Internet pe mobil si telefoane performante la preturi reduse, pana la pachete speciale pentru apeluri internationale, oferta Vodafone aduce beneficii variate, care acopera toate nevoile de comunicare ale clientilor”, a spus Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer, Consumer Unit, Vodafone Romania.

Clientii noi ai pachetelor Vodafone Familia primesc un bonus de 5.000 de minute in familie, valabile 1 an.

De asemenea, clientii Vodafone existenti care isi reinnoiesc contractul pentru 2 ani beneficiaza de telefoane la preturi avantajoase si de aceleasi bonusuri cu minute in retea, minute nationale sau reduceri la telefoane.

Abonament Beneficii lunare Bonus Cost lunar
Vodafone Complet 250
  • 25 minute nationale
  • 250 minute in retea
5000 de minute in retea, valabile 6 luni

sau

250 de minute nationale, valabile 6 luni

sau

5 Euro reducere la telefon

5,20 Euro
Vodafone Complet 500
  • 50 minute nationale
  • 500 minute in retea
5000 de minute in retea, valabile 6 luni

sau

500 de minute nationale, valabile 6 luni

sau

5 Euro reducere la telefon

7,28 Euro
Vodafone Complet 800
  • 125 minute nationale
  • 800 minute in retea
9,36 Euro
Vodafone Complet 1000
  • 150 minute nationale
  • 1000 minute in retea
10.000 minute in retea, valabile timp de 6 luni

sau

1000 de minute nationale, valabile 6 luni

sau

5 Euro reducere la telefon

12,49 Euro

Oferta promotionala Vodafone aduce o gama larga de telefoane, cu preturi incepand de la 0 Euro. Atat clientii noi, cat si cei existenti beneficiaza de modelul Samsung S3100, incepand de la 0 Euro si de Nokia C3, de la 49 Euro. In plus, clientii noi pot achizitiona LG Cookie Lite incepand de la 9 Euro, Nokia 2730 de la 19 Euro sau Samsung S3650 Corby incepand de la 29 Euro.**

Pentru posesorii de smartphone sau cei care doresc sa-si achizitioneze un telefon performant, oferta speciala Vodafone de sarbatori include 2 modele la preturi foarte atractive, impreuna cu pachete flexibile de voce si Internet. Disponibil exclusiv la Vodafone, LG Optimus One, cel mai nou smartphone de la LG, care integreaza ultima versiune a sistemului de operare Android 2.2, cu husa de silicon si card microSD de 2 GB incluse in pachet, poate fi achizitionat incepand de la 9 Euro. De asemenea, Nokia E5, cel mai nou smartphone Symbian cu tastatura QWERTY si navigatie GPS gratuita, vine acum in oferta Vodafone de la 39 Euro***. In plus, pachetele speciale de voce si Internet mobil pentru smartphone se imogatesc acum cu noi pachete dedicate telefoanelor BlackBerry. Cu optiunea promotionala BlackBerry 50 MB, cu 50 MB trafic national inclus, la 11,16 Euro / luna, plus un abonament Vodafone Complet 800, de 9,36 Euro / luna sau mai mare, clientii Vodafone beneficiaza de telefoanele BlackBerry la preturi foarte avantajoase, incluzand noul BlackBerry Torch, de la 299 Euro (TVA inclus).

Pentru utilizatorii care doresc sa comunice mai mult si mai avantajos cu familia si prietenii aflati in strainatate, noua oferta Vodafone de sarbatori aduce noi extraoptiuni promotionale pentru apeluri in retelele fixe nationale si internationale:
- Zona Mea 100 + International, cu 100 de minute in retelele fixe nationale si 50 de minute catre retelele internationale fixe din Europa si fixe si mobile din Israel, SUA, Canada, Alaska si Hawaii, pentru 3,63 Euro / luna (cu TVA);
- 30 de minute international catre retelele fixe din Europa, la 2,48 Euro / luna (cu TVA);

- 60 de minute international catre retelele fixe din Europa, la 3,72 Euro / luna (TVA inlcus).

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.839.000 de clienti, la 30 septembrie 2010. Vodafone este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii mobile din lume dupa venituri, cu aproximativ 343 milioane de clienţi, la 30 septembrie 2010. În prezent, Vodafone are divizii in peste 30 de ţări pe 5 continente si peste 40 de reţele partenere în întreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro.

***

* Opera mini permite utilizatorilor sa vizualizeze paginile web pe mobil la fel ca pe PC, in timp ce traficul consumat este cu pana la 90% mai redus. Clientii pot accesa cele mai cunoscute aplicatii, direct de pe telefon: Facebook, Twitter, Gmail, Yahoo mail, eBuddy.

** Preturi disponibile pentru contractele noi pe 2 ani la abonamentul Vodafone Complet 500.

*** Preturi disponibile pentru contractele noi pe 2 ani cu abonamentul Vodafone Complet 800 plus Internet pe mobil 500 MB.