luni, 12 mai 2008

TRANSFER BANCAR PRIN TELEFON

Asociatia GSM, grupul de operatori in domeniul telefoniei mobile si MasterCard Worldwide, companiile de carduri din Statele Unite anunta, luni, un program pilot care va permite imigrantilor sa foloseasca telefoanele mobile pentru a trimite bani in tarile de provenienta.

Cei implicati in proiect sustin ca valoarea pietei de transfer al banilor va depasi 1000 de miliarde de dolari, pana in 2012, informeaza Financial Times.

Unul dintre initiatori este Sunil Mittal, presedinte al Bharti Airtel, cel mai mare operator de telefonie mobila din India. Acestei companii i se alatura si alti operatori cum ar fi Cingular, Telecom Italia, si alte grupuri specializate pe pietele emergente cum ar fi MTN, Orascom Telecom and Turkcell.

Pentru programul sau pilot, Bharti Airtel va lucra in parteneriat cu Banca Nationala a Indiei.

Deocamdata, numai cativa operatori permit clientilor sa faca transferuri de bani prin telefon. Oricum, potentialul acestei afaceri obliga mai multe companii sa caute noi solutii pentru a-si mari cota de piata.

In fiecare an, 175 de milioane de migranti vor sa trimita bani acasa

Cifrele Bancii Mondiale arata ca 175 de milioane de imigranti au trimis sume de bani ce ajung la un total estimativ de 230 de miliarde de dolari, in 2005.

MasterCard estimeaza ca mai mult de doua treimi din cei 6,5 miliarde de oameni (populatia totala a globului) nu au acces la serviciile bancare din cauza ca sunt departe de casa, iar GSMA sustine ca initiativa sa va putea ajuta la cresterea pietei de transfer al banilor peste valoarea de 1000 de miliarde de dolari, pana in 2012.

0 comentarii: