duminică, 20 martie 2011

Totti in reclama la Vodafone pentru LG Optimus 7

Totti jongleaza cu un LG cu sistem de operare Windows Phone 7 intr-o reclama pentru Vodafone Italia. Sotia lui, frumoasa Ilary Blasi este imaginea companiei Vodafone Italia!

Tranks to: www.mrsport.ro

Telefonie Fixa pe Old Trafford

Cu multumiri lui MrSport.ro, iata un video clip in care Alex Ferguson vorbeste in timpul partidei cu Bolton la un model vechi de telefon

sâmbătă, 19 martie 2011

Motorul de cautare Google pentru iOS modernizat

http://www.maggadget.com/wp-content/uploads/2011/03/google-search-app-ios.jpg
Google a lansat o noua aplicatie de cautare pentru iPhone, iPod touch si iPad, integrand o serie de optiuni de cautare, un design nou si Google Apps.

Cu aceasta aplicatie de sine statatoare, cautarile pot fi facute in mod traditional sau cautare dupa voce sau imagine, care utilizeaza Google Goggles. Utilizatorii se pot loga acum in conturile Google pentru cautari personalizate.

Atunci cand deschizi aplicatia, vei vedea o bara de instrumente in partea de sus a ecranului si un tab Apple in partea de jos. Acest tab va oferi o serie de aplicatii precum Docs, Calendar, Buzz, News, YouTube si restul suitei. Va arata de asemenea cate mesaje necitite ai sau avertizari ale aplicatiilor precum Gmail si Buzz.

Aplicatia Gmail este extraordinara pe AndroidSistem de operare creat de Google. Android este bazat pe Linux si se foloseste in telefoanele mobile, netbook-uri si notebook-uri. si ar fi bine daca ar exista una si pentru utilizatorii de iOS.

miercuri, 16 martie 2011

Pwn2Own 2011: Apple a picat testele. Chrome si Android au scapat si data aceasta

S-a încheiat ziua a doua a concursului Pwn2Own si s-au mai înregistrat două victime: iOS şi BlackBerry.

Charlie Miller împreună cu Dion Blazakis a reuşit să treacă din nou de mecanismele de protecţie de pe iOS din cauza unei găuri din versiunea mobilă de Safari. Şi a extras agenda de contacte de pe iPhone 4 (cu iOS 4.2.1) la a doua încercare: prima dată browser-ul s-a blocat la accesarea site-ului web pregătit de Miller şi de colegul său.

Vulnerabilitatea din Safari există şi pe iOS 4.3. Diferenţa este că prin adăugarea ASLR (Address Space Layout Randomization) exploit-ul nu mai e funcţional aşa cum a fost scris pentru 4.2.1. E doar o chestiune de timp până devine funcţional.

În final, Chrome, Android şi Windows Phone 7 au scăpat. Windows, IE 8, Safari şi Mac OS au fost sparte într-un timp foarte scurt.

BlackBerry 9800 Touch a căzut victimă echipei multinaţionale formată din Vincenzo Iozzo (inginer la Zynamics GmbH), Ralf-Philipp Weinmann (cercetător la Laboratory of Algorithms, Cryptology and Security de la University of Luxembourg). Tot printr-o vulnerabilitate WebKit.

Organizatorii concursului, TippingPoint au drepturile exclusive asupra vulnerabilităţilor folosite în exploatarea tuturor platformelor şi le vor da companiilor afectate.

Până acum Chrome, Android şi Windows Phone 7 au rezistat atacurilor. Celebrul Geohot anunţase că are o soluţie pentru exploit-ul unui Dell Venue Pro cu Windows Phone 7 doar că nu s-a mai înscris în concurs.

Ce trebuie reţinut după Pwn2Own 2011

Lăsând la o parte mesajul evident că din concursul Pwn2Own Apple a ieşit cea mai şifonată, altele trebuie să fie semnalele ce trebuiesc reţinute. În niciun caz acela că dacă veţi folosi Chrome sau Android nu vă veţi infecta.

Poate pe termen scurt lucrurile vor sta aşa. Atrag atenţia asupra faptului că în urmă cu câţiva ani exact aceiaşi gândire se aplica vizavi de Safari şi MacOS.

Nu. Înţelegeţi că software-ul prin construcţia lui nu este perfect. Şi nici 100% sigur. Cine e interesat de vulnerabilităţi le va găsi. Interesul lui e direct proporţional cu suma de bani pe care o va avea de câştigat ca urmare e descoperirii unei vulnerabilităţi şi creării unui exploit funcţional – şi nu doar pentru un concurs.

Faptul că la Pwn2Own 2011 Chrome şi Firefox nu au fost sparte nu înseamnă că ele sunt sigure. Sunt mai sigure, da. Cei ce au participat s-au concentrat pe platformele cele mai uşoare şi au găsit acolo vulnerabilităţile şi pe baza lor au câştigat concursul. La anul lucrurile probabil vor sta cu totul altfel. Mă aştept ca Android şi WP7 să devină următoarele victime.

sâmbătă, 5 martie 2011

Microsoft inca lucreaza la Windows pentru tablete

Microsoft ar putea lansa anul viitor o versiune a sistemului de operare Windows adaptata pentru tablet PC-uri, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg si preluat de Mediafax.

Testele publice pentru noua versiune de Windows vor incepe la sfarsitul acestui an, au indicat sursele.

Microsoft lucreaza la adaptarea sistemului de operare Windows 7 pentru utilizarea acestuia pe tablet PC-uri. Insa cu cat lansarea platformei intarzie mai mult, cu atat concurentii Microsoft in domeniu, printre care Apple si Google, isi vor consolida pozitia pe aceasta piata, noteaza Bloomberg.

"Daca 2011 este un an al razboiului tabletelor, Microsoft a intarziat foarte mult cu pregatirile de lupta", a afirmat Michael Gartenberg, analist la New Jersey.

Tabletele iPad, ale Apple, si cele bazate pe sistemul Android, al Google, se vor afla in 2012 deja la a treia generatie, a mentionat el. Pana atunci, companiile Hewlett-Packard si Research In Motion vor lansa si ele a doua generatie de PC-uri.

Competitia pe segmentul tebletelor devine tot mai acerba, in conditiile in care numai in acest an vor intra pe piata peste 100 de modele noi.

Apple a introdus a doua versiune de iPad in aceasta saptamana, la mai putin de un an de la lansarea primului model. Compania a vandut pana in decembrie 14.8 milioane de unitati din prima varianta.

Termenele limita pentru lansarea de noi versiuni de Windows sunt schimbate deseori, in functie de rezultatele testarilor si de imbunatatirile aduse. Windows Vista a iesit pe piata cu o intarziere de doi ani, iar Windows 7 mai devreme cu cateva luni.

Cu sistemele de operare ale Microsoft sunt dotate peste 90% din PC-urile din intreaga lume. Apple detine o cota de peste 90% pe piata tabletelor, potrivit companiei.

Microsoft Bing a depasit Yahoo si e pe locul doi dupa Google in Topul motoarelor de cautare

Microsoft Bing a reusit sa depaseasca pentru prima oara Yahoo si sa urce pe pozitia a doua in topul motoarelor de cautare.

Chiar si asa Bing si Yahoo, care au o cota de piata de 4,37%, respectiv 3,93% se afla mult in spatele Google care executa aproape 90% din cautarile de pe internet, scrie StatCounter.com.

"E important faptul ca Bing a depasit pentru prima oara Yahoo la nivel global, dar ramane in continuare o lupta dura pentru a recupera din piata detinuta de Google", a declarat Aodhan Cullen, CEO StatCounter.

Cota Google nu a mai scazut sub 90% din august 2009, ceea ce poate reprezenta un semn de ingrijorare pentru companie, deoarece Microsoft investeste masiv in Bing, pentru a-l transforma intr-un concurent serios pentru Google.

Bing a fost recent criticat de Google pentru ca a copiat
rezultatele cautarilor generate de Google.

Virusi pe telefoanele cu Android

Utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operare Android au fost expusi riscului de infectare cu malware, din cauza unor aplicatii gratuite din magazinul online Android Market.

Aceste aplicatii erau copii ale unor originale, apartinand unor dezvoltatori legitimi.

"Scopul aplicatiei pe care am analizat-o era de a fura diferite informatii despre modelul telefonului, seria de identificare, limba sistemului de operare, tara in care telefonul era folosit si datele de identificare ale utilizatorului, pentru a le salva apoi pe un server remote", a declarat Timothy Armstrong, Junior Malware Analyst la Kaspersky Lab.

Deocamdata nu se stie daca malware-ul descoperit in Android Market e singurul activ in acest moment. Google a anuntat ca a indepartat aplicatiile infectate din Android Market si pagina de download corespondenta lor.

Google Chrome keyboard shortcuts

http://cdn.clickonf5.org/wp-content/uploads/2009/09/chrome_keyboard_thumb.jpg
Chrome, the new kid on the block, is fast. It has a spartan UI, too, which no doubt makes it feel faster -- but at a cost! Chrome, like IE9, has all of its juicier features hidden behind two or three mouse clicks. Having a lightning-fast JavaScript engine is great, but by moving your hand to the mouse you destroy any semblance of actual efficiency.

If you really want to make the most of Chrome's speed, what you need is is a bevy of keyboard shortcuts. Check them out!
  • Alt+F or Alt+E -- Open the Wrench (Tools) menu (you can then use the arrow keys to navigate it...)
  • Ctrl+Shift+B -- Toggles the Bookmarks Bar on and off
  • Ctrl+D -- Bookmark your current Web page
  • Ctrl+Shift+D -- Bookmarks all of your open Web pages in one folder
  • Ctrl+J -- Opens the Downloads tab
  • Shift+Esc -- Opens the 'Task Manager', which you can use to close errant tabs/processes
  • Ctrl+Shift+J -- Opens the Chrome Developer Tools (which are surprisingly good!)
  • Ctrl+L -- Selects your current page's URL (and puts the cursor in the address bar)
  • Ctrl+Backspace -- Deletes one word/phrase to the left of your cursor in the address bar
  • Ctrl+G -- Finds the next instance of your search term (Ctrl+F!) Ctrl+Shift+G finds the previous instance
  • Ctrl+U -- View the source of your current page
  • Ctrl+R -- The same as F5 (might be faster for some people to type)
  • Ctrl+1(2, 3, 4, etc) -- Switch to the tab designated by the number (from the left)
  • Ctrl+Shift+T -- Re-open the most recently closed tab
Dont forget this:
Action/Function Shortcut


Print your current page Ctrl + P
Reload current page F5
Stop page loading Esc
Reload current page, ignoring cached content Ctrl + F5 or Shift + F5
Scroll down the web page Space bar
Go to the top of the page Home
Go to the bottom of the page End
Download link Press Alt, then click the link
Open find-in-page box Ctrl + F
Find next match for your input in the find-in-page box Ctrl + G or F3
Find previous match for your input in the find-in-page box Ctrl + Shift + G or Shift + F3
View source Ctrl + U
Bookmark your current webpage Ctrl + D
Make text larger Ctrl + +
Make text smaller Ctrl + -
Return to normal text size Ctrl + 0
Copy content to the clipboard Highlight content, then press Ctrl + C
Paste current content from the clipboard Place your cursor in a text field, then press Ctrl + V or Shift + Insert
Delete the content and copy it to the clipboard (cut) Highlight the content in a text field, then press Ctrl + X or Shift + Delete

Mac users, check out the list on Google's own Chrome support pages. Linux users, your shortcuts are the same as Windows!

vineri, 4 martie 2011

Comparatie intre iPad2 (iOS) si Honeycomb, webOS si QNX

Iata o comparatie intre iPad2 si tabletele cu Honeycomb Android ( Moto Xoom, LG Optimus Pad, Samsung Galaxy 10), HP TouchPad si BlackBerry Playbook.

Sau daca vreti o comparatie intre tablete cu sisteme de operare diferite: iOS versus Honeycomb versus webOS versus Blackberry Tablet OS - QNS ul.

E mai bun iPad2 decat Xoom, Optimus Pad, Galaxy 10 sau HP TouchPad?


Click pe poza pentru a se deschide MARE intr-o noua fereastra!

iPad 2 - Same Price, Better Specs

As we speak, Apple is revealing the iPad 2. We have been led to believe that 2011 is really going to be the year of the iPad 2. The iPad 2 price is just the same as previous generation iPad which places it with a competitive edge over other tablets in the market. More specs [...]

Ipad2 announced

As we speak, Apple is revealing the iPad 2. We have been led to believe that 2011 is really going to be the year of the iPad 2. The iPad 2 price is just the same as previous generation iPad which places it with a competitive edge over other tablets in the market. More specs of the thinner, faster new iPad 2 after the break.

What we are most amazed by is how Apple managed to decrease the iPad’s thickness, pack a twice as powerful A5 processor and still managed to give us 10 hours of battery life on this. With the addition of the FaceTime cameras this is going to make twice as much sales as the first generation iPad.

Here’s what’s new in iPad 2:

  • Dual Core A5 processor – upto two times faster than previous model
  • Thinner by 33% – 8.8mm as compared to 13.4mm
  • Enhanced graphics – new GPU nine times faster
  • Two cameras – front and rear
  • Built in Gyroscope like iPhone and iPod Touch for motion detectiion/gaming
  • Battery life same as 10 hours – in spite of new processor and decreased thickness
  • FaceTime ability to make video calls to iPhone 4, iPod Touch 4G and Macs

Like I said before, no decrease in battery life in spite of the decreased volume and enhanched processor and GPU. Amazing work here by Apple’s engineers.

Apple ipad 23

Moreover, the decreased thickness makes the iPhone 4 an inferiority complex. The iPhone 4 is 9.3mm thick as compared to iPad’s 8.8mm. This is almost as hot as the iPod Touch now. Plus, we must also mention that the iPad 2 is being launched in white color model as well.

iPad 2 Price:

The prices are exactly the same as previous generation iPads. Both Verizon and AT&T will be carrying the new iPads in US.

Apple ipad 21

The iPad, as reiterated by Apple, is offered at an unbelievable price as compared to its rivals in the market. The Motorola Xoom, for example is priced at $800(comparable to 32GB 3G model).

Tarile de unde va puteti cumpara iPad2 din 25 martie 2011

Both the iPad 2 and iOS 4.3 will be released on March 11th in the USA and 26 more countries on March 25th.

Apple ipad 22

I am definitely getting myself one next month. How about you?

De la Windows 1 la Windows 7 in doar 10minute [VIDEO]

Daca ati vrut vreodata sa rememorati (re) evolutia de la MS-DOS Shell si Windows 1, pana la Windows 7, versiune cu versiune (exceptie Windows Me), acum e momentul!

Sub titlul 'Chain of Fools,' videoclipul prezinta cum ati fi putut sa va updatati Windows-ul de la Windows 1 la Windows 7. Iata cum se vindea Windows, conceptul de vanzare - upgrade la noua versiune! Remember si very old games (Doom 2 siThe Secret of Monkey Island).

Procesul de upgrade complet, daca va intereseaza, este:
MS-DOS 5 > Windows 1 > Windows 2 > Windows 3 > Windows 3.1 > Windows 95 > Windows 98 > Windows 98 SE > Windows 2000 (NT!!) > Windows XP SP2 > Windows Vista > Windows 7.

joi, 3 martie 2011

iPad2 VIDEO Presentation


Cu toate că noul iPad2 este mai mic decat primul cu până la 33% faţă de vechiul iPad, 8.8 mm faţă de 13.4 mm, si mai uşor, având numai 590 de grame, durata bateriei este tot de 10 ore.

Mulţumită compatibilităţii HDMI acum îţi poţi conecta iPad-ul la un TV, putând fi folosit cu uşurinţă pentru diferite prezentări sau pur şi simplu să te joci pe un ecran mai mare. Conectorul HDMI costa 39 de dolari.

iPad2 vine cu o husă acoperitoare magnetica care se transformă în stand

Inginerii de la Aplle nu s-au mulţumit doar cu un gadget nou, iPad2 vine cu o husă magnetică care se transformă într-un stand cu un design foarte atrăgător. Ca şi husele magnetizate de la Blackbarry, husa de la iPad2 face deviceul să iasă şi să intre în modul de hibernare.

În afară performaţa sporită, iPad2 vine cu o mulţime de îmbunătăţiri de soft, noul sistem de operare uşor îmbunătăţit, iOS 4.3, o nouă versiune de Air Play şi FaceTime. În plus o versiune îmbunătăţită a programul de editare video, iMovie, acum disponibilă pe iTunes la doar 4.99 dolari.

Garage Band, o aplicaţie care va prinde toţi iubitorii de muzică

O altă aplicaţie interesantă este Garage Band, disponibilă pe iTunes la 5 dolari prin care îţi poţi lega instrumentele muzicale la device şi pur şi simplu îţi înregistrezi melodiile direct pe iPad. Pe lângă opţiunea de conectare a instrumentelor reale, poţi folosi şi instrumentele virtuale ale programului care reacţionează la atingere (cu cât apeşi mai tare cu atât volumul sunetelor generate creşte).

În Garage Band folosirea instrumentului care înlocuieşte chitara este absolut fantastică, poţi să mişti/apeşi efectiv corzile virtuale ale instrumentului. "Chitara de la iPad 2 face focul de tabara să nu va mai fie la fel", spune Jobs.

Steve Jobs despre iPad: "Nu am avut niciodata pana acum un asemenea produs, care sa fie acceptat de piata atat de repede. Avem 90% cota de piata pe tablete, iar competitia este deja facuta knock-out".

Zvonuri: Apple vrea propria reţea socială

După lansarea iPad2, în sală circulau zvonuri lansate de angajaţi ai companiei, cum că Apple ar fi monitorizat atent succesul Facebook şi că ar pregati o reţea socială. Astfel, după iMac, iPod, iPhone şi iPad, Apple ar putea să lanseze un site/aplicaţie de socializare proprie.

iPad 2: procesor dual-core A5, doua camere video - Conferinta de Presa

  • Conferinta a inceput. Steve Jobs va participa la lansare.
  • Libraria virtuala a Apple, iBooks Store, a vandut pana acum peste o suta de milioane de carti.
  • Jobs: Peste doua miliarde de dolari au fost platiti pana acum dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS.
  • Am livrat o suta de milioane de telefoane iPhone.
  • 15 milioane de iPad-uri vandute pana in decembrie 2010, >90% din piata tabletelor. Competitorii nostri sunt consternati.
  • La ora actuala exista 65000 de aplicatii special concepute pentru iPad si doar 100 pentru noua generatie de Google Android.
  • Phil Schiller (vicepresedinte Apple): Nimeni nu a prezis succesul uimitor al iPad. Unii utilizatori numesc tableta "un aparat post-PC".
  • iPad este folosit in spitale si in scoli.
  • Jobs: Anul 2011: anul copiatorilor - pe ecranul prezentarii sunt prezentate logo-urile mai multor companii concurente.
  • Numele noii tablete va fi in mod oficial iPad 2 - designul va fi complet schimbat.
  • iPad 2 va folosi un procesor Apple A5 cu doua nuclee de procesare la o frecventa de 1Ghz.
  • Procesorul A5 va fi de doua ori mai puternic decat generatia precedenta, A4, iar cipul grafic va fi "de noua ori mai puternic decat generatia precedenta".
  • Tableta va avea doua camere video, una frontala si una pe spatele aparatului. Camera frontala va putea filma si fotografia la rezolutie VGA, iar camera din spate va putea filma HD.
  • iPad 2 va ci cu o treime mai subtire decat prima varianta, cu o grosime de 8,8mm.
  • Greutatea va fi mai mica decat la prima varianta, cu doar 590 de grame.
  • Tableta va fi disponibila in doua culori: alb si negru.
  • Autonomie de 10 ore si o luna in stand-by.
  • Preturile raman aceleasi ca si in cazul primului iPad.
  • iPad 2 va fi disponibil in SUA pe data de 11 martie in ambele variante de culoare.
  • Romania nu face parte din primul val de tari in care va fi lansata noua tableta.
  • iPad 2 va putea folosi un adaptor HDMI si va avea suport pentru redare a fisierelor video FullHD 1080P.
  • Apple lanseaza o noua husa de protectie care se va atasa magnetic - 5 culori, din piele sau poliuretan.
  • Tableta va rula iOS 4.3 pentru inceput.
  • Browserul Safari va fi mai performant, multumita unui nou motor de procesare JavaScript.
  • iPhone 4 va putea sa imparta conexiunea sa de date prin WiFi odata cu versiunea 4.3.
  • iPad 2 va fi compatibil cu standardul FaceTime, putand participa la video-conferinte cu alte iPad-uri, iPhone-uri sau Mac-uri.
  • Programul de editare video iMovie va avea o varianta speciala pentru iPad, cun functii complexe de editare.
  • Conferinta s-a incheiat.

miercuri, 2 martie 2011

iPad2 din 11 martie in SUA si 25martie in Europa, nu si in Romania

Steve Jobs, directorul general al companiei Apple, susţine o conferinţă de presă în cadrul căreia este aşteptată lansarea unei noi feneraţii de tablete iPad.

http://liliputing.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/01/ipad2.jpg

La începutul conferinţei Jobs a prezentat câteva ststistici legate de vânzările produselor Apple. S-au vândut peste 100 de milioane de iPhone-uri (din toate generaţiile). Magazinul digital iTunes Store are peste 200 de milioane de utilizatori, iar în 2010 compania a plătit peste 2 miliarde de dolari către cei care se ocupă cu dezvoltarea aplicaţiilor.

De la lansarea magazinului iBookStore, în aprilie 2010, Apple a vândut peste 100 de milioane de cărţi în format electronic.

Jobs a trecut de la cifre la o prezentarea a celui mai important dispozitiv lansat anul trecut de Apple: iPad-ul! tableta care a dat tonul altor producători din industrie.

După un scurt video de prezentare a primei versiuni de ipad, Jobs anunţă iPad 2.

Iată câteva din specificaţiile noului iPad 2:

- un procesor mult mai rapid decât cel integrat în prima versiune iPad. Apple a denumit noul procesor A5, dual core, care va asigura o viteză de două ori mai mare şi o grafică de până la nouă ori mai bună. Cu toate acestea procesorul va păstra consumul redus al procesorului A4, integrat în prima versiune a iPad.

- două camere video - asa cum era de aşteptat, iPad 2 are o cameră frontală - destinată apelurilor video, şi una pe partea din spate destinată realizării de fotografii şi clipuri video.

- cu 33% mai subţire - 8,8 mm este grosimea lui iPad 2.

- două versiuni de design - un iPad negru şi unul alb (la fel ca şi iPhone-ul)

- preţul - cel mai important lucru, pretul, va ramane la fel ca în cazul primei versiuni a iPad-ului, de la 499 de dolari (versiunea de 16GB, fără 3G) până la 829 dolari (versiunea de 64 GB, cu 3G).

iPad 2 vine în trei versiuni de memorie, de 16, 32 sau 64 GB, fiecare dintre acestea având câte două variante - cea doar cu WiFi şi cea cu WiFi şi 3G.

Gadgetul va fi disponibil începând cu data de 11 martie în Statele Unite, Australia, Franţa, Marea Britanie, Germania şi Japonia. Din 25 martie iPad 2 va ajunge în majoritatea ţărilor Uniunii Europene, însă România nu este pe listă.

iOS 4.3 - Un nou sistem de operare pentru iPhone şi iPad

Deşi nu era aşteptat, Apple scoate din mânecă şi un nou sistem de operare - iOS 4.3.

Pe lângă faptul că browserul Safari va funcţiona mai rapid ca până acum, noul sistem de operare le permite utilizatorilor să poată trimite sau primi fişiere prin WiFi, cu ajutorul sistemului "iTunes home sharing".

HotSpot este o funcţie care va fi disponibilă numai pentru telefoanele iPhone 4. Acestea vor putea deveni o sursă de internet pentru alte produse care se pot conecta wireless la internet - telefoane, netbook-ur5i, iPad etc.

Face Time, sistemul de video chat al Apple ajunge acum şi pe iPad 2. se pot face conferinţe între iPad 2 şi iPhone, între două ipad-uri sau între ipad şi un calculator Mac.